Гербст прогнозує потужніші кібератаки на ЦВК України, ніж були на президентських виборах

  • 15 мая, 09:46
  • 4006
  • 0

Україні не слід розслаблятися, а варто готуватися до потужніших хакерських атак, які можуть здійснити з боку РФ під час парламентських виборів.

Про це повідомив сьогодні на конференції «Моніторинг зовнішнього втручання в українські президентські вибори 2019 року» колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру імені Діну Патрічіу "Атлантичної ради" Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кремлівське втручання в президентські вибори були, але вони не були дуже потужними. Кремлівські намагання здійснити хакерські атаки на ЦВК не вдалися»,- сказав Гербст.

Він зауважив, що це сталося завдяки допомозі Сполучених Штатів. Водночас екс-посол зауважив, що Україні не слід «складати руки, бо на парламентських виборах, найімовірніше, хакерські атаки будуть набагато зухвалішими».

У свою чергу, керівник робочої групи з моніторингу зовнішнього втручання в українські вибори Девід Крамер зауважив, що завдяки командній роботі Росії не вдалося хакерськими методами вплинути на президентські вибори і це свідчить про те, що Україна вже стала компетентною порівняно з 2014 роком і знає, як правильно проводити вільні вибори. Він зауважив, що після того, як у 2014 році на ЦВК була велика атака, міжнародні партнери усвідомили необхідність допомагати Україні. Крамер зауважив, що міжнародні партнери допомагають і надалі допомагатимуть Україні, оскільки Україна є європейською країною і «ми маємо зробити все, щоб Україна і на парламентських виборах обрала своїх лідерів без зовнішнього втручання». Він також зауважив, що вважає, що втручання на президентських виборах не було великого масштабу і допустив, що «кампанія на парламентських буде більш активною з боку Кремля».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все