Хакерка назвала 4 ознаки того, що хтось заліз у ваш смартфон

  • 21 декабря, 19:07
  • 3810
  • 0

Кіберзлочинці можуть жити у тіні цифрового світу, але професійна хакерка поділилася ознаками того, що вони "ховаються" у вашому смартфоні.

Хакерка "білий капелюх" Лаура Канкаала була навчена дотримуватися етичних норм, але використовує шкідливі методи, щоб допомогти звичайній людині залишатися в безпеці.

Лаура, керівниця відділу аналізу загроз фінській компанії з кібербезпеки F-Secure, попередила, що перегрів пристрою або випадкове зелене світло на екрані можуть означати, що за вами хтось спостерігає.

Серед інших ознак – певні набридливі електронні листи і телефонні дзвінки.

Канкаала очолює фінський хакерський колектив "білих капелюхів" (на відміну від кримінальних "чорних капелюхів") KyberVPK і з'явилася в серіалі, де вона зламує все: від пристроїв розумного будинку до автомобілів.

4 ознаки того, що хтось заліз у ваш смартфон:

Якщо ви бачите зелену точку на екрані Android або помаранчеву точку на iPhone, це може бути попереджувальним знаком, що вас зламали або хтось встановив на телефон підозрілий застосунок, сказав Канкаала.
Вона сказала, що ці попереджувальні точки з'являються, коли використовується мікрофон або камера пристрою, і це може бути попереджувальним знаком того, що на телефоні встановлено шкідливе програмне забезпечення для стеження за людьми.

"Шкідливе ПЗ може записувати звук з вашого мікрофона, читати ваші повідомлення або відстежувати ваше місцеперебування", - сказала Канкаала. "Кіберзлочинці можуть використовувати подібне шкідливе ПЗ або навіть зловмисника, якого ви знаєте, у вигляді сталкерського ПЗ".


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий