Wiz відхилив пропозицію Google на $23 млрд та планує провести IPO

  • 24 июля, 09:00
  • 3707
  • 0

Стартап Wiz, що займається кібербезпекою, відмовився від пропозиції Google про поглинання на суму $23 млрд, що могло б стати найбільшим придбанням для пошукового гіганта, повідомляє CNBC. Натомість Wiz планує провести первинне публічне розміщення акцій (IPO), як і планувалося раніше.

  1. У внутрішньому повідомленні для співробітників генеральний директор Wiz Асаф Раппапорт зазначив, що відмовитися від такої пропозиції було важко.
  2. Джерело, знайоме з планами Wiz, повідомило, що причиною відмови від угоди частково стали побоювання щодо антимонопольного регулювання та думка інвесторів.
  3. Наразі компанія зосередиться на досягненні двох ключових цілей: проведенні IPO та отриманні $1 млрд річного доходу.
  4. Обидві цілі вже були визначені у травні цього року, ще до початку переговорів з Google.

Потенційна угода могла майже вдвічі збільшити оцінку вартості стартапу з $12 млрд, зафіксовану під час останнього раунду фінансування. Wiz була заснована у 2020 році і досягла $100 млн річного доходу після 18 місяців роботи, а минулого року ця цифра зросла до $350 млн.

Продукти Wiz для захисту хмарних середовищ включають профілактику, активне виявлення та реагування, що приваблює великі компанії та могло б допомогти Google конкурувати з Microsoft, яка також продає програмне забезпечення безпеки.

Хмарний сегмент Alphabet материнської компанії Google зіштовхнувся з посиленою конкуренцією з боку лідерів Microsoft та Amazon. Хмарний підрозділ став прибутковим у 2023 році після років значних інвестицій.

Хоча Google Cloud демонструє стабільне зростання останніми роками, підрозділ перебуває під тиском: треба продовжувати зростати, особливо під час буму штучного інтелекту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий