Удар по техногіганту. Груповий позов проти Google через шпигунство за користувачами відновлено

  • 22 августа, 14:42
  • 3467
  • 0

Апеляційний суд США відновив позов користувачів браузера Chrome проти Google, в якому звинувачують компанію в зборі особистої інформації без дозволу.

У груповому позові користувачі стверджували, що компанія збирала їхню особисту інформацію без дозволу після того, як вони вирішили не синхронізувати свої браузери з обліковими записами Google. Позов охоплює користувачів Chrome, які з 27 липня 2016 р. використовували браузер і не синхронізували його з обліковими записами Google.

У попередньому рішенні за грудень 2022 року окружний суддя з Окленду, Каліфорнія Івонн Гонсалес Роджерс ухвалила, що загальна політика конфіденційності Google, яка дозволяє збір даних, застосовується до цієї справи, оскільки компанія збирала інформацію про позивачів незалежно від того, які браузери вони використовували. Як повідомляє Reuters, у новому рішенні окружний суддя Мілан Сміт назвав цей акцент недоречним.

«Тут Google розкриває загальну інформацію про конфіденційність, але просуває Chrome з припущенням, що певна інформація не надсилатиметься до Google, якщо користувач не ввімкне синхронізацію. Розумний користувач не обов'язково зрозуміє, що він погоджується на збір даних, про яке йдеться», - написав Сміт.

Метью Весслер, адвокат позивачів, сказав, що він задоволений рішенням у вівторок і з нетерпінням чекає на суд.

Минулого року Google досягла угоди для врегулювання позову збору даних користувачів, які використовували режим «Інкогніто» в браузері Chrome. У рамках угоди Google знищила мільярди записів користувачів. Угода Google дозволила користувачам індивідуально подавати до суду за збитки. З того часу десятки тисяч користувачів тільки в Каліфорнії зробили це.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий