Google Podcasts припиняє роботу: як і куди перенести свої подкасти

  • 11 марта, 15:25
  • 3714
  • 0

Google Podcasts припинить свою роботу у квітні 2024 року. Його має замінити YouTube Music, в якому вже є можливість слухати подкасти. Як перенести свої підписки (майже автоматично) в інші застосунки – розповіли Wired. AIN.UA переклав інструкції.

Що відомо про закриття Google Podcasts

Google Podcasts випустили у 2018 році, а про припинення його роботи стало відомо у вересні 2023 року. Менеджер з продуктів Google Стів МакЛендон припускає, що саме простота застосунку призвела до його занепаду, хоча це була одна із його переваг. 

Замінником Google Podcasts стане YouTube Music. Жителі США вже зараз можуть перейти до бібліотеки та обрати за темами чи жанром, що послухати. Посилання на окремий розділ розмістили на головній сторінці. 


В Україні ж поки немає окремого розділу, але можливість слухати подкасти в YouTube Music є. Для цього треба вбити у пошук застосунку «подкасти». Тоді з’являється перелік з локальними та зарубіжними каналами. Але не все так зручно – можливості відсортувати їх за темами чи іншими критеріями поки немає. Хіба що, знову ж таки, написати прямо в пошуку «подкасти про спорт, технології, моду тощо» або одразу назву каналу.
Для творців подкастів в Україні YouTube Music вже облаштував студію та дозволяє створювати там аудіоконтент. Детальніше, як це зробити, вони написали у своєму блозі. Залишилося тільки дочекатися, коли зручним окремим розділом можна буде користуватися і в Україні.

Як і куди перенести підписки

Інструкція для YouTube Music

Якщо у користувача небагато улюблених подкастів, знайти їх в інших застосунках та підписатися – не проблема. Якщо ж таких багато – це може бути незручно. 

Google запустив інструмент, який допоможе перенести свої підписки на YouTube Music. Поки така функція доступна лише для користувачів зі США. Але МакЛендон каже, що з часом вона запрацює і в інших країнах. Сподіваємось, її встигнуть запровадити в Україні до того, як Google Podcasts видалять. Адже після цього перенести свої підписки буде неможливо.

Отже, коли функція запрацює, треба відкрити Google Podcasts на Android або iOS і зайти на головну сторінку. У верхній частині екрана має з’явитися повідомлення, яке пропонує перенести підписки. Треба натиснути  «Експортувати підписки» (у браузері ця ж опція має з’явитися на вкладці «Переглянути покази»).

Натиснувши на телефоні, автоматично відкриється додаток YouTube Music. Після натискання кнопки «Перенести як…» YouTube Music ще раз перевірить, чи хочете ви додати RSS-канали всіх подкастів до своєї бібліотеки. Після цього почнеться процес. Американські журналісти змогли перенести 12 своїх подкастів менше, ніж за хвилину. 

Інструкція для іншого застосунку

Спочатку треба переконатися, що на бажаному застосунку є функція «Імпортувати OPML». Якщо вона є, то виконати усі попередні кроки до моменту експорту в YouTube Music. Замість цього треба обрати опцію «Експортувати в іншу програму» і натиснути «Завантажити». 

Цей процес збереже файл OPML на пристрої. Далі на телефоні, планшеті чи іншій техніці відкрити програму «Файли» та знайти завантажений файл із подкастами. І перенести у застосунок.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий