Хакер, який погрожував видалити дані 319 млн акаунтів Apple, блефував

  • 25 декабря, 11:07
  • 4647
  • 0

Ще у 2017 році, 22-річний хакер Керем Албайрак (Kerem Albayrak) з Лондона написав електронний лист в Apple Security. У ньому він повідомив, що має доступ до мільйонів облікових записів користувачів Apple. Шахрай вимагав $ 75 тис. або ж він видалить дані 319 млн облікових записів, а дані розмістить в інтернеті.

За тиждень, він завантажив відео на YouTube, в якому він отримує доступ до двох випадкових облікових записів iCloud. Відправивши його в Apple Security і деякі газети, хакер підняв ставки – він вимагав вже $ 100 тис. Apple звернулася в правоохоронні органи Великої Британії і США, і 28 березня 2017 року Албайрак був арештований в його лондонському будинку. З’ясувалося, що шахрай був частиною групи хакерів, які називали себе «турецькою злочинною сім’єю».

І насправді здається, що хакер прагнув тільки слави, оскільки розслідування показали, що система Apple жодним чином не була скомпрометована. «Викриті» дані надійшли від раніше скомпрометованих сторонніх сервісів, і більшість з них вже були неактивними. Після визнання провини в порушенні облікового запису і шантажу, цими днями він був засуджений до двох років ув’язнення з відстрочкою виконання вироку. А також отримав 300 годин суспільно корисної роботи і 6 місяців електронної комендантської години.


Теги: хакер
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все