Intel потай повернула підтримку для росіян

  • 16 января, 11:39
  • 3840
  • 1

Американська корпорація Intel повернула підтримку для російських користувачів.

На початку квітня 2022 року Intel випустила заяву, в якій оголошувала про припинення усіх операцій в рф.

Водночас у січні 2023 року низка російських IT-медіа, зокрема, портал про програмне забезпечення та "залізо" Overclockers.ru та сайт Cnews написали про те, що компанія частково відновила підтримку для російських користувачів.

Журналісти звернули увагу, що Intel відкрила росіянам доступ до розділу з драйверами на сайті компанії. Раніше користувачі з росії скаржилися на проблеми із завантаженням драйверів та програмного забезпечення (сайт Intel не відкривався).

Intel відповіла на запит і пояснила, що надання доступу до Intel Download Center (розділ «Автоматичне оновлення драйверів») та Intel Driver & Support Assistant (Підтримка) є частиною гарантійних зобов'язань.

З усіх інших питань позиція Intel поки що залишилася без змін: діяльність у росії призупинили у 2022 році, експортні правила та санкції дотримуються.

Головна сторінка сайту Intel, як і раніше, не відкривається, показують заглушку і пропонують перейти до вищезгаданих розділів сайту.

Раніше стало відомо, що Intel прямо чи опосередковано продавав технології росії, зокрема, і для використання для військових розробок. Українські юристи тиснуть на компанію для того, щоб вона перестала це робити. 


1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Otto
Otto 2023, 17 января, 10:34
0

ну і нахіба


Последние статьи

Смотреть все