Intellias представив автоматичну систему Walker RoadSafe

  • 3 октября, 11:31
  • 4460
  • 0

Інженери Intellias продемонстрували на IT Arena автоматичну систему Walker RoadSafe, що відслідковує траєкторію та швидкість руху автомобіля і пішоходів, та будує прогноз їхнього місцезнаходження.

27 вересня 2019, Львів – компанія Intellias представила розробку, яка дає змогу визначити ризик зіткнення автомобіля з пішоходом. Рішення під назвою Walker RoadSafe використовує алгоритми машинного розпізнавання, щоб визначити та передбачити активність пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Проект представили на конференції IT Arena.

Основна ціль такої розробки – передбачити небезпечні ситуації на дорозі. Для цього систему навчають розпізнавати пішоходів та аналізувати їхній рух відносно транспорту для того, щоб приймати розумні рішення під час водіння. Walker RoadSafe відслідковує траєкторію та швидкість руху автомобіля і пішоходів навколо, будує прогноз місцезнаходження пішоходів через 2 секунди та вираховує вірогідність зіткнення. На основі цих прорахунків, система може задати сигнал для авто гальмувати або уповільнитися. Залежно від рівня автономності система, в яку буде інтегрована така розробка, може або попередити водія, або сама прийняти рішення.

На заваді масштабного впровадження таких рішень в автомобільній індустрії стоять складнощі, пов’язані з недостатньою кількість даних, їх обробкою та використанням цих даних для машинного навчання. За словами розробників модель Walker RoadSafe оптимізована для автомобільної індустрії та покликана вирішити ці проблеми.

Сьогодні основна задача автовиробників – розвантажити водія, який у майбутньому не прийматиме активної участі у керуванні і перетвориться на пасажира. Відповідно, автомобілям потрібен софт для того, щоб стати більш автономними. Наше рішення – це акселератор, який прискорює розробку подібних технологій і може лягти в основу створення систем для автопілотування

– пояснив Олександр Одуха, керівник відділу AI/ML в Intellias

В глобальній автомобільній індустрії дедалі більше зростає потреба в компаніях, які можуть впроваджувати технології машинного навчання, збирати та обробляти дані та оптимізувати моделі. Відповідно зростає й попит на українських розробників та дослідників даних, які вже роблять вагомий внесок в створення транспортних систем майбутнього. Компанія Intelllias займається розробкою програмного забезпечення для багатьох автомобільних брендів. За словами експертів Intellias, такі розробки, як Walker RoadSafe, дозволяють компанії перейти від класичного аутсорсингу до консалтингу вищого рівня, попит на який демонструє європейський ринок.

Ми спеціалізуємося на розробці комплексного програмного забезпечення і одним з особливих акцентів для Intellias є автомобільна галузь. Проект Walker RoadSafe дозволяє демонструвати потенційним клієнтам можливості наших інженерів. Ми раді представити його на IT Arena та поділитися знаннями й досвідом у ключовій для нас галузі. Адже автомобільна безпека, що базується на комп’ютерному зорі та машинному навчанні – одна з основних складових нашої експертизи

– підкреслив Віталій Седлер, CEO Intellias

Про Intellias

Intellias – одна з найбільших ІТ-компаній України, заснована у Львові у 2002 році. Компанія має розробницькі офіси у Львові, Києві, Одесі, Харкові, Івано-Франківську та Кракові, а також представництво у Берліні. Зараз в Intellias працює понад 1600 спеціалістів. У 2018 році компанія Intellias увійшла до щорічного рейтингу Inc. 5000 – переліку приватних компаній, що найбільш динамічно розвиваються в Європі. Також у 2018 році Intellias залучив інвестиції від Horizon Capital для розширення можливостей надання послуг в Центральній та Східній Європі. Багато років поспіль Intellias є одним із найкращих ІТ-роботодавців за версією DOU.ua. У минулому році компанія здобула звання «Велороботодавець року». Другий рік поспіль Intellias є співорганізатором IT Arena у Львові.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все