IT Ukraine і Top Lead провели meet-up в рамках Lviv IТ Arena

  • 3 октября, 08:39
  • 3984
  • 0

29 вересня в рамках Lviv IТ Arena відбувся масштабний meet-up «Цифрова трансформація держави», організаторами якого виступили IT Ukraine і Top Lead. У Leopolis Hall представники влади, бізнесу та профільних спілок обговорювали проект діджиталізації країни та ділилися успішними кейсами з автоматизації сервісів у приватному секторі.

Серед спікерів: Олександр Борняков, заступник Міністра з розвитку ІТ-індустрії та інновацій; Андрій Садовий, мер Львова та представники компаній De Novo, ProZorro, SoftServe, SmartFarming і ДТЕК.

Міністерство цифрової трансформації за три-п'ять років планує всі державні послуги надавати онлайн. Вже незабаром з'явиться можливість дистанційно реєструвати власний бізнес. Серед пріоритетних завдань також зробити просте закриття ФОП та зміну КВЕДів.

Держава має бути сервісом, а не машиною репресій. Human first — ось наша концепція. Ми будемо вирішувати проблеми громадян, зменшувати кількість форм, які потрібно заповнювати. Ми робимо аудит процедури, потім спрощуємо її, тестуємо, і тільки потім надаємо у відкритий доступ

− розповів Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку ІТ індустрії та інновацій

Мер Львова відзначив важливість співпраці міста з IT-бізнесом та інвестицій в освіту.

Ми активно інвестуємо в освіту та науку. Запустили програму, по якій кращі львівські науковці отримують щомісячну грошову премію. Вони мають стати коучами для старшокласників, які хочуть займатись наукою, зокрема в IT-галузі. Кожен IT-шник в середньому заробляє 2 тисячі доларів. Чим більше їх буде у Львові, тим більше надходжень до місцевого бюджету. IT-компанії активно співпрацюють з містом, особливо SoftServe

− розповів Андрій Садовий, мер Львова

Присутні на meet-up представники бізнесу виявили зацікавленість в тому, аби допомогти державі провести цифрову трансформацію та взяти участь у основних цифрових державних проектах: e-governence, e-health, smart city, аутентифікація на базі Mobile ID та Bank ID.

Одна з передумов цифрової трансформації держави – це інституційна зрілість. Тільки так отримаємо результат синергії IT-бізнесу та держави. В свою чергу, IT-компанії мають експертизу та бажання діджиталізувати країну. У Львові ми спільно з владою вже реалізували цифрові проекти, які полегшують життя місцян та покращують урядування. Ми розпочали робити це 10 років тому, коли ще не було модного слова «діджиталізація»

− відзначив Тарас Кицмей, співзасновник та член Ради директорів SoftServe, Президент IT Ukraine

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все