Карантин з користю: запустили сайт для амбасадорів цифрової освіти

  • 13 марта, 16:04
  • 4484
  • 0

Поки усі навчальні заклади в Україні перебувають на карантині через спалах коронавірусу, у Мінцифри пропонують продовжувати вчитись. Для цього запустили сайт для амбасадорів цифрової освіти.

У Міністерстві цифрової освіти закликають, амбасадорів допомогти родичам та знайомим підвищити їхні цифрові навички.

“В Україні введено карантин на три тижні через коронавірус. Не рекомендують групові зібрання, зачинені навчальні заклади. Цей час можна провести з користю – подивитися вдома освітні серіали на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Хто може стати амбасадором?

Люди, які добре орієнтуються у новітніх технологіях. Також амбасадорами цифрової освіти можуть стати громадські організації, приватні компанії, бібліотеки, ЦНАПи, школи, університети тощо.

У чому проблема

За даними Міністерства, в Україні доволі низький рівень цифрової освіти. Так, 15,1% українців зовсім не мають цифрових навичок. Ще 37,9% співгромадян мають низький рівень. При цьому трохи більше половини, а саме 53% українців, мають показник володіння цифровими навичками нижче середнього.

Що таке Дія. Цифрова освіта? Це онлайн-проєкт, який має підвищити цифрову грамотність українців. Навчання відбувається через перегляд серіалів. Наразі доступні: базовий із цифрової грамотності (має три рівні знань), серіал для вчителів та серіал батьків "Онлайн-безпека дітей". В ідеалі, уряд планує збільшити цифрову грамотність до 100%.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий