Китай має намір підвищити свою обчислювальну потужність на 50%, враховуючи змагання в галузі ШІ з США

  • 9 октября, 17:31
  • 3754
  • 0

Китай має намір розширити свої обчислювальні можливості на 50% до 2025 року, з метою не відстати від США у сферах штучного інтелекту та суперкомп'ютерних технологій. Цю інформацію повідомили в керівництві важливих міністерств країни, як повідомляє CNBC. За планами, Китай прагне досягти обчислювальної потужності на рівні 300 екзафлопс до 2025 року. Наразі центри обробки даних в Китаї забезпечують 197 екзафлопс.

Розширення обчислювальних можливостей розглядається як ключовий фактор для підтримки розвитку штучного інтелекту. Крім того, це необхідно для розвитку застосунків у таких галузях, як фінанси та освіта, зазначають в міністерствах. У рамках свого стратегічного плану Китай зосередиться на таких областях, як мікросхеми пам'яті та мережі для передачі даних. Також планується будівництво більше центрів обробки даних.

Китай планує посилити заходи забезпечення безпеки своїх ланцюжків поставок, які стоять перед тиском з боку США. Упродовж останніх кількох років уряд США використовує експортний контроль і інші санкції для тиску на Китай. Однією з цілей цих заходів є обмеження доступу КНР до ключових технологій, таких як мікросхеми.

У відповідь на це Китай намагається підвищити свій власний потенціал у деяких з цих сфер.

Аналітик з Counterpoint, Акшара Бассі, вважає, що амбіції Китаю щодо збільшення обчислювальної потужності можуть зазнати обмежень через санкції, які встановлюються США. Американський уряд вже обмежив доступ Китаю до певних критично важливих напівпровідників, таких як графічні процесори Nvidia.


Теги: китай
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все