Політичне рішення. OpenAI заблокує Китаю доступ до ChatGPT

  • 27 июня, 11:04
  • 3750
  • 0

Компанія OpenAI має намір заборонити використання свого популярного сервісу ChatGPT в Китаї, де він офіційно не доступний, але де користувачі та розробники все ж таки знаходять способи для отримання доступу через API компанії.

Китайська державна газета Securities Times повідомила, що OpenAI почала розсилку листів користувачам у Китаї, повідомляючи їх про плани блокування доступу з 9 липня.

"Ми вживаємо додаткових заходів для блокування трафіку API з регіонів, де ми не підтримуємо доступ до сервісів OpenAI", - заявив представник компанії. Цей крок може вплинути на кілька китайських стартапів, які використовують великі мови OpenAI у своїх додатках.

Послуги OpenAI доступні більш ніж у 160 країнах, але Китай не входить до їх числа. Згідно з політикою компанії, користувачі з країн, що не підтримуються, можуть зіткнутися з блокуванням або призупиненням доступу до продуктів компанії, хоча до цих пір таких заходів явно не вживалося.

Причини такого рішення залишаються незрозумілими. Минулого місяця OpenAI повідомила про припинення таємних операцій впливу, у тому числі ініційованих Китаєм, які використали її моделі ІІ для поширення дезінформації в Інтернеті. Bloomberg зазначив, що рішення OpenAI може бути пов'язане із тиском з боку Вашингтона на американські технологічні компанії, покликаним обмежити доступ Китаю до передових технологій, розроблених у США.

Цей крок підкреслює напружені відносини між США та Китаєм у технологічній сфері, де конкуренція та контроль за доступом до інноваційних технологій відіграють ключову роль.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий