Команда інженерів SoftServe візьме участь у щорічному хакатоні НАТО

  • 10 февраля, 10:51
  • 3821
  • 0

Команда інженерів SoftServe візьме участь у TIDE Hackathon 2023 від НАТО, який відбудеться наприкінці лютого у Польщі. Він проводиться двічі на рік за участі команд-розробників з країн Альянсу та країн-партнерів. 

Мета хакатону — пошук інноваційних рішень та підходів, що допоможуть посилити технологічні можливості та ІТ-сервіси НАТО. Завданням учасників зимового змагання буде вирішити запропоновані челенджі, серед яких —  створення аналітичних дашбордів, програмування дронів та застосування штучного інтелекту для контекстного та семантичного аналізу новин. Інженери SoftServe будуть працювати над створенням аналітичного дашборду та застосуванням Machine Learning до аналізу текстів з соціальних мереж і новин на предмет пропаганди. 

“Хакатони —  це чудовий формат для пошуку інновацій, бо вони спонукають експериментувати, тестувати нові підходи, обирати нетривіальні шляхи для розв’язання задач у короткий термін. Ми сподіваємося, що нашій команді вдасться розробити рішення, яке зможуть застосовувати і в інтересах України”, - розповідає лідер команди, Big Data Competence Manager у SoftServe Тарас Кльоба.

Команди-переможці отримають змогу продемонструвати їхні рішення на Spring 2023 TIDE Sprint, який є провідним майданчиком НАТО, де експерти, науковці та розробники з різних країн, в тому числі й з України, обмінюються досвідом і знаннями задля просування інновацій та технологічних змін в Альянсі.

Україну на хакатоні представлятимуть три команди, які здобули першість в тогорічному National Defence Hackathon. Переможцем технічного напрямку хакатону стала команда Valkyrie, до якої увійшли 5 фахівців ІТ-компанії SoftServe. Окрім цього, на змагання від НАТО поїдуть два переможці з державного сектору — команда кіберполіції «С.О.Р.» та «ДДК ДССЗЗІ». Національний оборонний хакатон, в якому змагалися понад 300 учасників, відбувся наприкінці листопада 2022-го року.


Теги: хакатон
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий