Компанія YouTube спільно з Universal Music Group об'єдналися для захисту авторських прав виконавців

  • 24 августа, 06:07
  • 3721
  • 0

YouTube спільно з Universal Music Group розпочали ініціативу, спрямовану на забезпечення відшкодування музикантам та власникам прав за використання їхніх творів у композиціях, створених за допомогою штучного інтелекту.

Згідно з повідомленням від TechRadar, спільний проєкт під назвою YouTube’s Music AI Incubator, як стверджується, має на меті організацію співпраці між музикантами, композиторами та продюсерами з метою визначення їхньої позиції відносно музики, створеної штучним інтелектом. За інформацією від YouTube, у 2023 році відеоматеріали, що стосуються штучного інтелекту, були переглянуті понад 1,7 мільярда разів. Компанія бачить в цьому нові можливості для розвитку.

Відомо, що YouTube та Universal Music Group виражають занепокоєння щодо використання відомих музичних творів штучним інтелектом для створення нових композицій, при цьому власники прав не отримують відповідної компенсації.

Раніше Universal Music Group вже стикалася з подібними проблемами стосовно музики, згенерованої штучним інтелектом, на платформах, таких як Spotify, Apple Music і YouTube, вживаючи заходів для захисту авторських прав. Також у 2023 році UMG уклала партнерську угоду з компанією Endel, спеціалізованою на музиці з використанням штучного інтелекту, щодо спільного створення музики, підкреслюючи готовність співпрацювати з цією технологією, але на власних умовах.


Теги: youtube ai
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все