Корисна опція. В останньому оновленні Apple додала можливість форматування зовнішніх дисків

  • 27 июня, 10:04
  • 3740
  • 0

У iOS 18 та iPadOS 18 компанія додала можливість форматування зовнішніх дисків, що демонструє значний прогрес у функціональності iPhone та iPad для досвідчених користувачів.

Хоча функція форматування дисків може не стати широко затребуваною, її включення свідчить про істотну зміну підходу Apple до своїх мобільних пристроїв.


Ця нова функція була виявлена в бета-версії iPadOS 18 художником та розробником Калебом Кедлом, який повідомив про неї у своєму блозі ByteBits. У iOS 18 та iPadOS 18 користувачі можуть вибрати форматування диска у програмі «Файли» з трьома варіантами: APFS, ExFat та MS-DOS (FAT). APFS також пропонує зашифровані та чутливі до регістру варіанти. Раніше для цього завдання користувачам потрібно було використовувати Дискову утиліту на Mac, а не мобільний пристрій.

Примітно, що символ для стирання в програмі «Файли» в iPadOS 18 такий самий, як і в Дисковій утиліті на Mac. Однак деякі функції, такі як «Відновлення» та «Перша допомога», поки що відсутні.

Багато користувачів пам'ятають часи, коли iPhone та iPad не пропонували доступ до файлових систем. Програми "Файли" не існувало, і це було усвідомленим вибором Apple, орієнтованим на відмову від традиційного настільного підходу до керування файлами. Поворотним моментом стала поява програми "Файли", яка зробила використання мобільних пристроїв більш схожим з використанням Mac.

Тепер користувачі можуть не тільки отримувати доступ до файлових систем та керувати ними, а й форматувати підключені диски. Це ще один крок від початкової концепції iPhone як пристрою, що залишає позаду "архаїчні" способи роботи. Сьогодні Apple надає досвідченим користувачам більше функціональності, продовжуючи розмивати межі між мобільними пристроями та настільними комп'ютерами.

Ці зміни показують, як далеко просунулися iPhone та iPad за останні роки, надаючи користувачам можливості, які ще нещодавно здавалися неможливими на мобільних пристроях.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий