Microsoft відмовилася виправляти критичну помилку Windows 10 Mobile

  • 11 октября, 06:20
  • 3908
  • 0

Microsoft вже давно припинила розробку операційної системи Windows 10 Mobile. А це означає, що користувачі більше не отримують важливі оновлення. Але оновлення для системи безпеки, як і раніше, виходять щовівторка. Windows 10 Mobile все ще існує, але компанія не додає жодних нових функцій і не вносить суттєвих змін в операційну систему. Якщо ви користуєтеся смартфоном на базі цієї ОС, то там була виявлена нова уразливість, яка може дозволити зловмиснику отримати доступ до ваших файлів і папок через екран блокування.

Про уразливість повідомили Ювал Рон (Yuval Ron), Аміхай Шульман (Amichai Shulman) і Елі Бігам (Eli Biham) з Ізраїлю, і Microsoft визнала її документально. Згідно з документацією, ця уразливість дозволить зловмиснику отримати доступ до бібліотеки фотографій. А також змінити або видалити фотографії без автентифікації в системі. На щастя, ця уразливість вимагає фізичного контакту з телефоном, а голосовому асистенту Cortana потрібен дозвіл на функціонування на екрані блокування. Ця проблема була виявлена ще в грудні 2018 року, тобто за рік до закінчення терміну експлуатації операційної системи. Після дев’яти місяців оцінки та аналізу, корпорація вирішила не виправляти уразливість через малу кількість користувачів Windows 10 Mobile.

Як з’ясувалося, Microsoft заявляє, що не буде усувати цю уразливість у Windows 10 Mobile. Але, ви можете скористатися наступним обхідним рішенням, щоб убезпечити свій смартфон:

  • відкрийте додаток Cortana
  • натисніть на три горизонтальні смуги, щоб отримати доступ до меню
  • натисніть «Параметри» і вимкніть доступ Cortana до екрана блокування, коли пристрій заблоковано

Теги: windows 10 mobile
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все