Мінцифра запустила сайт для отримання даних про покриття інтернету

  • 25 ноября, 12:26
  • 5269
  • 0

Мінцифра у найближчі 5 років прагне забезпечити 100% покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього йому потрібна якісна інформація про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні.

Головне завдання – виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету. Для цього використовуються усі наявні джерела – дані офіційної статистики, інформація регулятора, профільних асоціацій, технічні дані.

Від сьогодні запрацював сайт, який дозволить мешканцям України доєднатися до цієї справи. Сайт є прототипом майбутньої мапи інтернету України. Це – перший крок у плані дій, надалі сайт буде постійно розвиватись та наповнюватись новою інформацією. На сайті кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює. Швидкість з’єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти speedtest зі свого комп’ютера чи смартфона. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані.

Окрім того, Мінцифра зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. І наразі, за допомогою сайту, цю інформацію треба перевірити. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету, можуть залишити на сайті свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах. Головне завдання — провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі.

Міністерство цифрової трансформації України й надалі збиратиме офіційну статистику щодо підключення соціальних об’єктів до інтернету. На черзі – лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо. Таким чином, Мінцифра отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі приймати зважені рішення. Користувачі інтернету – покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, у свою чергу, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж.


Теги: мінцифра
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий