Мінцифри назвало топ IT-досягнень України у 2022 році

  • 29 декабря, 14:01
  • 3970
  • 0

У 2022 році Міністерство цифрової трансформації реалізувало низку важливих проектів, які сприяли перетворенню України на IT-хаб. Насамперед, напередодні російського вторгнення було запущено систему з пільговими ставками податків для IT-компаній "Дія.City". Про це повідомляє прес-центр Мінцифри, підбиваючи підсумки року.

"Дія.City" запустили 8 лютого. На кінець року резидентами режиму стали 414 компаній, зокрема Reface, Ajax, monobank, MacPaw, Visa, GlobalLogic, KyivstarTech, Genesis та інші.

Також цього року спільно з американською венчурною компанією ffVC було запущено Blue&Yellow Heritage Fund – перший американський венчурний фонд для українських стартапів.

Крім того, українські стартапи додатково залучили понад $10 млн за рахунок участі на світових технологічних конференціях – Web Summit, TechCrunch Disrupt, CES, VivaTech тощо.

У 2022 році розпочали роботу важливі освітні проекти. Зокрема – IT Generation, завдяки якому 2200 українців здобувають безкоштовну освіту в найкращих IT-школах. А в лютому на платформі "Дія.Цифрова Освіта" стартує безкоштовне навчання з безпечного використання віртуальних активів.

У Мінцифри також зазначили законодавчі досягнення. Так, цього року було ухвалено закон про е-резидентство, який дозволить іноземцям реєструвати бізнес в Україні та віддалено керувати ним.

Також президент уже підписав закон, який запустить легальний ринок віртуальних активів в Україні. Очікується, що 2023 року в Україні почне офіційно працювати криптобізнес.

Паралельно Україна створила спеціальну робочу групу щодо прискорення впровадження технології блокчейн у сферу державного управління.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все