NIX запустили подкаст про українську IT-галузь — «Наша собача справа»

  • 11 августа, 10:15
  • 3917
  • 0

Українська IT-галузь постійно розвивається, тому з нею пов’язано чимало дискусійних тем. Із початком повномасштабної війни виникає ще більше питань щодо роботи й навчання в IT, вітчизняних розробок та перспектив IT-бізнесу в Україні. Ці теми й обговорюються гостями подкасту. Аби цікаво було айтівцям із будь-яким досвідом, ба навіть тим, хто лише міркує про кар'єру в IT, складні речі тут пояснюються простою мовою.

У команди NIX майже 30 років практичного досвіду в IT. Тож фахівцям дійсно є про що розповісти. Компанію їм складають не лише Ніксові експерти й експертки, а й запрошені українські розробники, підприємці та інші IT-спеціалісти.

Ведучий подкасту — Антон Шевчук, JavaScript Team Lead і Solutions Architect у команді NIX. За 20 років в IT він устиг написати підручник із jQuery для початківців і став одним із засновників IT-конференції NIX MultiConf. У NIX Антон активно допомагає новому поколінню програмістів розвиватися в професії. А тепер ще й веде подкаст.

Антон Шевчук, ведучий:

«До того як NIX MultiConf сформувалась у повноцінну конференцію з багатотисячним ком'юніті, я брав участь в організації Ніксових мітапів для РНР-розробників у Харкові. Це такий формат зустрічі, де програмісти діляться досвідом одне з одним, розповідають, чого їм удалося досягти у своїх проєктах, знайомлять джунів із корисними інструментами для роботи. Уже тоді мені подобалося спілкуватись із аудиторією. Тож коли запропонували стати ведучим подкасту, хіба міг я не погодитись? Перший випуск перевершив мої очікування. Нам із гостем важко було зупинитися. Пробалакали аж 2 години, тому хлопці під час монтажу точно мали чим зайнятись. І це ми навіть не все з запланованого обговорили. Отже, початок крутий. Далі буде ще цікавіше».

У команді очікують, що подкаст стане майданчиком для обміну досвідом як усередині Ніксової спільноти, так і в масштабах усієї української IT-галузі. 

Денис Лико, PR Manager у NIX:

«Нині IT-спільнота активно підтримує нашу країну. Тому ми взяли на себе роль тих, хто підтримуватиме самих айтівців — надаватиме їм корисний контент для роздумів і особистого навчання. Ми хотіли створити такий проєкт, де люди вільно спілкувалися б, здобували знання, дискутували, сперечалися. Хоча географічно ми роз’єднані, нам до снаги обговорювати те, що нас цікавить і надихає працювали далі. Нехай і в онлайні».

Серед тем, що їх айтівці вже обговорили:

  1. історія створення мобільного застосунку «Повітряна тривога»;

  2. робота в IT та волонтерство — як усе встигати;

  3. як змінилися підходи до проведення IT-конференцій;

  4. чим займатися Senior-спеціалістові, аби зростати далі;

  5. як розвиватися в IT за допомогою рет-проєктів.

Усі епізоди шукай за посиланням.

Послухати подкаст «Наша собача справа» можна на Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud та Spotify.


Довідка:

NIX — інтернаціональний IT-бренд, добре знаний в Ізраїлі, США та країнах ЄС як сильний гравець у всьому, що стосується IT-аутсорсинґу. У портфоліо — понад 5000 реалізованих IT-проєктів, а серед замовників — найкрутіші 100 компаній із переліку Fortune. 

Команда бренду NIX налічує понад 4500 фахівців. Її єднає спільна ідея — за допомогою технологій змінювати світ на краще. Завдяки майже 30-річному досвіду ми задовольняємо будь-які запити клієнтів — від мобільних застосунків до складних багаторівневих продуктів. Комада NIX сприймає складнощі як цікаві виклики і долає їх разом, працюючи з захватом і відпочиваючи з завзяттям. 

NIX залишається відкритим до змін та нових знань. Тут дали путівку в життя поколінням фахівців, і кожен із них зробив свій внесок у розвиток команд і профільного IT-ком’юніті, на яке рівнятимуться айтівці всього світу.


Теги: подкаст nix
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий