Німеччина та Україна провели спільну операцію проти кіберзлочинців

  • 7 марта, 06:01
  • 3842
  • 0

Служби поліції Німеччини та України провели спільну операцію проти хакерів із угрупування Double-Spider, відповідальних за проведення масштабних кібератак за допомогою програми-здирника DoppelPaymer.

Deutsche Welle передає, що 28 лютого Земельне відомство з кримінальних справ (LKA) Північного Рейну – Вестфалії та Національна поліція України за підтримки Європолу, Поліції Нідерландів та Федерального бюро розслідувань (ФБР) США провели масштабну операцію у двох країнах.

Як заявили на прес-конференції представники LKA, цього дня в Німеччині та Україні було проведено обшуки, вилучено докази та допитано підозрюваних. Є ордери на арешт трьох осіб, але їх поки що не вдалося затримати, оскільки вони перебувають поза досяжністю європейських органів юстиції. Повідомляється, що у кількох злочинах брали участь 41-річний росіянин та 32-річний чоловік, громадянство якого невідоме. США оголосили нагороду у розмірі 5 млн. доларів за допомогу в затриманні росіянина, повідомили в LKA.

Крім того, видано ордер на арешт громадянки РФ, яка, ймовірно, працювала адміністратором злочинної мережі Double-Spider.

У свою чергу Європол повідомив про включення до списку людей, які особливо розшукуються в Європі, на запит Німеччини двох росіян – 31-річного Ігоря Гаршина і 41-річного Ігоря Турашова. За даними відомства, обидва можуть проживати у Йошкар-Олі. Як зазначається у картці Гаршина на сайті Європолу, він брав активну участь у кібератаках на німецькі компанії, займався стеженням, проникненням у системи та шифруванням даних постраждалих фірм. У свою чергу, Турашев був адміністратором мережі, що здійснювала атаки, і є ключовим підозрюваним у кібератаках на німецькі компанії, зазначається на сайті Європолу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий