OPPO та Nokia підписали угоду про взаємне ліцензування патентів 5G

  • 27 января, 13:24
  • 3713
  • 0

Декілька днів тому провідна компанія з виробництва розумних пристроїв OPPO оголосила, що підписала глобальну угоду про перехресне ліцензування патентів з Nokia, яка охоплює патенти, необхідні для стандартів у сфері 5G та інших технологій мобільного зв’язку. У рамках цієї угоди обидві сторони вирішать всі чинні судові розгляди у всіх юрисдикціях. Конкретні умови угоди є конфіденційними згідно з обопільною домовленістю.

Фен Ін, Керівник відділу інтелектуальної власності OPPO, заявив: 

“Ми раді досягти цієї глобальної угоди про взаємне ліцензування патентів з Nokia, яка включає крос-ліцензування для патентів, необхідних для стандартів 5G. Ця угода відображає взаємне визнання та повагу до інтелектуальної власності одне одного і закладає основу для майбутньої співпраці між OPPO та Nokia. OPPO продовжує відстоювати розумні роялті та довгостроковий підхід до інтелектуальної власності, який підтримує вирішення суперечок шляхом дружніх переговорів та взаємної поваги до вартості всієї інтелектуальної власності.”

Дженні Лукандер, Президент Nokia Technologies, сказала: 

“Ми раді досягти угоди про взаємне ліцензування з OPPO, яка відображає взаємну повагу до інтелектуальної власності одне одного і інвестиції Nokia в НДДКР та внесок у відкриті стандарти. OPPO є однією з провідних компаній на глобальному ринку смартфонів, і ми з нетерпінням чекаємо співпраці з ними для впровадження нових інновацій для їхніх користувачів по всьому світу. Нова угода – разом з іншими важливими угодами про смартфони, укладеними за минулий рік – забезпечує довгострокову фінансову стабільність нашому ліцензійному бізнесу.”

Як ключовий власник патентів, необхідних для стандартів 5G, і світовий лідер у новаторстві у сфері розумних пристроїв, OPPO є як новатором, так і втілювачем технологічних стандартів. Станом на 31 грудня 2023 року, OPPO впровадив патенти стандарту зв’язку 5G у понад 40 країнах і регіонах, загалом маючи більше ніж 5 900 сімейств патентів по всьому світу, понад 3 300 патентів стандартів 5G, оголошених в ETSI, і понад 11 000 стандартних документів, поданих в 3GPP. Згідно зі звітом 2023 року про 5G, опублікованим Китайською академією інформаційних та комунікаційних технологій (CAICT) та звітом IPlytics, опублікованим у жовтні 2023 року, OPPO належить до світових лідерів за силою патентів, необхідних для стандартів 5G.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все