Oracle та власник TikTok конфліктують через контроль алгоритмів

  • 28 августа, 14:44
  • 3709
  • 0

Стосунки між корпорацією ByteDance та Oracle, які спільно працюють над забезпеченням функціонування TikTok у США, перетворилися на напружені та недовірливі. Інформацію про це надано Forbes з посиланням на джерела. Один із інтерв'юйованих співробітників видання описав позицію Oracle стосовно ByteDance як "контррозвідувальну операцію", а не як звичайні клієнтські відносини. Водночас деякі працівники китайського технологічного гіганта вважають, що Oracle "просто прагне збільшити свій капітал", оскільки цей проєкт є одним з найприбутковіших у портфелі компанії.

Також взаємовідносини між компаніями стали більш напруженими через камери відеоспостереження. Згідно з джерелами, китайський уряд настоює на тому, щоб на кожному робочому місці співробітника Oracle була встановлена камера спостереження. Представники американської корпорації досягли зменшення їхньої кількості та перенесення їх розташування, щоб ByteDance не мала доступу до паролів та іншої конфіденційної інформації.

Перед публікацією Forbes представив проект угоди між ByteDance та адміністрацією президента США Джо Байдена, який був розглянутий влітку 2022 року. Ця угода, якщо б її схвалили, виходила за межі типових відносин постачальника послуг у контексті TikTok та Oracle. Документ надавав американській компанії повноваження перевіряти, чи відповідає вихідний код додатку вимогам, встановленим ByteDance. В іншому випадку, уряд США міг би призупинити діяльність додатку на своїй території. TikTok виявив відкритість щодо обов'язків Oracle в межах угоди, які включали в себе моніторинг алгоритмів рекомендацій на предмет порушень. Однак, здається, договір також покладав б на Oracle відповідальність за контроль над спілкуванням між TikTok і ByteDance.

Але компанія Oracle не отримала б можливості змінювати вихідний код алгоритму додатка, оскільки на той момент технічне право на це належало виключно ByteDance. Влітку 2020 року президент США Дональд Трамп заявив, що може заблокувати TikTok на території країни, якщо ByteDance не продасть американську частину бізнесу. Отже, Oracle, Microsoft та WalMart висловили бажання придбати додаток.

Деякі дні перед набуттям сили указу Трампа, ByteDance запропонувала не продавати частину бізнесу, а зробити Oracle "партнером з технологій". Президент підтримав цю ініціативу.Також Oracle погодилася бути хостинг-партнером для американського сегмента TikTok, що могло приносити дохід у розмірі $1 млрд щорічно.Після обрання Байдена, переговори між компаніями та урядом продовжились. Представник TikTok зазначив, що "розмови ще тривають".


Теги: oracle
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий