Понад 100 ГБ секретних даних з російського підприємства: ГУР заявило про нову вдалу операцію

  • 9 января, 12:00
  • 3735
  • 0

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало понад 100 гігабайт секретної інформації з російського підприємства ООО «Спеціальний технологічний центр». На його потужностях ворог виготовляв військове обладнання та техніку, яке використовував у війні проти України, – зокрема, БПЛА «Орлан», засоби радіоелектронної боротьби та розвідки.

Серед даних, що отримало ГУР, є креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення – загалом документація на 194 номенклатурні одиниці. Йдеться як про наявні, так і про перспективні військові розробки. Попередньо, вартість одержаного масиву інформації складає $1,5 млрд.

«Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора», – йдеться в повідомленні пресслужби ГУР МО.

Підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. В базі НАЗК зазначається, що воно розташоване в Санкт-Петербурзі. Окрім забезпечення збройної агресії росії проти України, «Спеціальний технологічний центр» також є додатковим джерелом фінансування бюджету ворожої країни.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий