Samsung під загрозою звільнення заборонила співробітникам використовувати ChatGPT та інші ШІ

  • 3 мая, 12:52
  • 3902
  • 0

Компанія Samsung Electronics Co. заборонила своїм співробітникам використовувати інструменти генеративного штучного інтелекту (ШІ), повідомляє Bloomberg .

"У той час як інтерес до генеративних платформ штучного інтелекту, таких як ChatGPT, зростає як всередині, так і ззовні, зростає занепокоєння щодо ризиків безпеки, які створює генеративний штучний інтелект", - йдеться в меморандумі компанії для своїх співробітників.

Згідно з документом, компанія стурбована тим, що дані, які передаються на генеративні платформи ШІ, включаючи Google Bard і Bing, зберігаються на зовнішніх серверах. Це ускладнює їх відновлення та видалення, і, зрештою, вони можуть стати доступними для інших користувачів.

У записці також згадується, що в квітні інженери Samsung випадково «злили» внутрішній вихідний код, завантаживши його в ChatGPT. Незрозуміло, до якої інформації відноситься цей код.

Нові правила Samsung забороняють використовувати генеративні системи ШІ на комп’ютерах, планшетах і телефонах компанії, а також у її внутрішніх мережах. Однак, нова політика не стосується пристроїв компанії, які продаються споживачам.

Samsung попросила співробітників, які використовують інструменти штучного інтелекту на персональних пристроях, не надавати жодної інформації, пов’язаної з компанією, або особистих даних, які можуть розкрити її інтелектуальну власність. Співробітники, які порушують нову політику, можуть бути звільнені.

Тим часом компанія розробляє власні внутрішні генеративні інструменти ШІ для перекладу та підсумовування документів, а також для розробки програмного забезпечення. Samsung також працює над способами блокування завантаження конфіденційної інформації компанії в зовнішні служби.


Теги: samsung chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все