Samsung запатентувала новий безрамковий дисплей

  • 7 апреля, 15:54
  • 4042
  • 0

Останнім часом спостерігається чітка тенденція не лише збільшення діагоналі дисплея смартфона, а й функціональне використання бокових країв. Тому навіть важко уявити якими будуть смартфони за 2-3 роки. Новий патент від Samsung Display може дати певну підказку. Корейський виробник розглядає можливість заокруглення всіх чотирьох країв екрана, включаючи верх і низ. По кутах застосована металева конструкція, що має поліпшити загальну міцність пристрою.

Смартфон з заокругленим екраном

Патент на дизайн був поданий Samsung Display в CNIPA (Китайське національне управління інтелектуальної власності) у липні 2019 року. Публікація відбулася 24 березня 2020 року, після чого патент був також доданий в Глобальну базу даних з дизайну ВОІВ (Всесвітнє відомство інтелектуальної власності). Кількома місяцями раніше аналогічний дизайн був зафіксований і в рідній Південній Кореї.

В патенті доступні 7 зображень і короткий опис. Щоб краще зрозуміти запатентований дизайн, Джермейн Сміт, також відомий як Concept Creator, зробив серію 3D-рендеринга для LetsGoDigital на основі патентних креслень.

Зображення показують, що цей смартфон Samsung має безрамковий і дещо футуристичний дизайн. Це не перший випадок, коли Samsung зобразив такий дизайн телефона. Торік вже повідомлялось про смартфон Samsung з вигнутим 3D-дисплеєм, який був закруглений з чотирьох сторін. Але вони мають певні відмінності. В оновленому дизайні корейський виробник вирішив у кутах застосувати металевий каркас. Це рішення, швидше за все, задля більшої міцності на випадок ударів і падінь.

Торік кілька виробників смартфонів випустили модель з дисплеєм «водоспад», в результаті чого екран по боках був закруглений під кутом 90°. Зазвичай, вони також мають рамки зверху і знизу. Але в майбутньому все це може змінитися. Оскільки дизайн визначається відділом Samsung Display, додаткові елементи, такі як роз’єм USB Type-C, кнопки і тилова камера, ще не були взяті до уваги.

Кнопка «додому» зникла кілька років тому. Тим часом, для фронтальної камери було розроблено кілька нових рішень, таких як висувна або відкидна камера та отвір в екрані. Наступного року очікується, що смартфони матимуть підекранну фронтальну камеру. Так само як підекранний сканер відбитків пальців.

Samsung Galaxy S

Можливо, ми дивимося на майбутній телефон серії Samsung Galaxy S. Моделі серії протягом багатьох років мали заокруглені краї, що також добре видно на цьому патенті. Galaxy S20 був представлений в цьому році. Galaxy S21 очікується в наступному і, ймовірно, ще занадто рано застосовувати цей дизайн, але хтозна. Є велика ймовірність, що в майбутньому ми будемо частіше зустрічатися з такими типами дисплеїв.


Теги: samsung
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все