СБУ пропонує ще на три роки подовжити заборону російських соцмереж

  • 13 апреля, 09:48
  • 3898
  • 0

Голова Служби безпеки України Іван Баканов пропонує продовжити заборону російських соціальних мереж «Одноклассники» та «ВКонтакте» ще на 3 роки.

Відповідні пропозиції Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє прес-центр СБУ.

Як зазначається, кіберфахівці Служби безпеки проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів у цих соцмережах поменшало утричі. І це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні операції російських спецслужб.

«Фейки в країнах сталої демократії прирівняні до зброї масового знищення. Проти України триває гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тож у продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – збережемо безпеку держави в цілому», – переконаний Баканов.

Як зазначається, відповідні пропозиції Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони України.

Загалом протягом 2017-2020 років СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах «Одноклассники» і «ВКонтакте». З початку запровадження санкцій слідчі СБУ зареєстрували майже 100 кримінальних проваджень щодо власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у цих соцмережах.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий