Що зі Starlink? Федоров прокоментував співпрацю з Маском

  • 31 октября, 07:01
  • 3937
  • 0

Що зі Starlink? Федоров прокоментував співпрацю з Маском

На думку Федорова, політичні заяви Ілона Маска звучать «дико» 

Супутниковий зв’язок від Starlink критично важливий для українських військових. Нині з цим зв’язком в Україні проблем немає. Водночас політичні заяви власника компанії, американського мільярдера Ілона Маска, звучать «дико». Про це розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

За словами Федорова, зв’язок «є базовим компонентом для технологічної війни». Він дає українським військовим можливість координуватися, використовувати системи ситуаційної обізнаності, тобто швидко розуміти, що відбувається на полі бою і приймати рішення.

«Тому знаєте, мені зручно розділяти Маска на Маска, який видає багато Starlink, швидку логістику і найкращі прайси, і іншого Маска в X.com, який робить різні заяви, які ми не підтримуємо, як і всі в Україні, і для нас взагалі дико чути про те, що він говорить», – сказав Федоров в інтерв’ю агентству «РБК-Україна».

Він додав, що нині супутниковий зв’язок Starlink працює, і з ним немає проблем. «Ми працюємо з компанією SpaceX і їхнім продуктом Starlink. Тобто все рухається нормально. І ми навіть перед майбутніми холодами і новими можливими викликами будемо отримувати нові партії, які закуповуємо завдяки польським колегам, але все ж в комунікації з компанією SpaceX», – сказав Федоров та додав, що сподівається, що так буде й надалі.

  • Раніше ми розповідали, що Маск минулого року вимкнув супутниковий зв’язок Starlink для того, щоби перешкодити таємній атаці українських дронів на військово-морський флот рф.

Теги: федоров
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий