Штучний інтелект майже склав американський медичний іспит

  • 14 февраля, 06:47
  • 3856
  • 0

ChatGPT має замінити журналістів, копірайтерів, а нещодавно почав робити домашні завдання для студентів. Виявляється, штучний інтелект OpenAI також може претендувати на звання доктора — AI майже зумів пройти триступеневий іспит на отримання ліцензії на медичну діяльність США (USMLE), якому підлягають люди, які хочуть займатися медициною в США.

Результатами експерименту поділилися співробітники американської клініки Ansible Health , що спеціалізується на лікуванні легеневих захворювань. Тіффані Кунг, Віктор Ценг та інші автори дослідження вирішили пройти ChatGPT через тест USMLE , серію з трьох іспитів, необхідних для отримання медичної ліцензії в Сполучених Штатах.

Виявилося, що штучний інтелект виявився кращим, ніж очікувалося – ChatGPT отримав від 52,4 до 75 відсотків у кожному тесті балів, а середній річний прохідний бал становить близько 60 відсотків . Цікаво, що продукт OpenAI перевершив PubMedGPT, мовну модель, «підживлену лише» біомедичними книгами та статтями. У даному випадку мова йде про результат 50,8 відсотка . — ШІ відповідав на старі запитання USMLE.

Для того, щоб ChatGPT та інші подібні мовні моделі розв’язували американський тест, потрібно було видалити або переробити запитання з картинками . Щодо штучного інтелекту OpenAI дослідники вирішили поставити 350 із 376 запитань USMLE за червень 2022 року, які є загальнодоступними.

У статті, опублікованій в журналі PLOS Digital Health, де також доступний повний звіт, наголошується, що вищий, ніж очікувалося, бал теоретичної частини іспитів USMLE не означає, що ChatGPT та інші рішення дійсно можуть допомогти пацієнтам . Як написано: Високий бал на теоретичному іспиті зовсім не свідчить про те, що ChatGPT володіє знаннями, порівнянними з людськими, тому що тест може бути хорошим показником лише для людей, які вже мають ступінь доктора медицини та пройшли стажування.

Штучний інтелект у такому вигляді не зможе отримати ліцензію лікаря, оскільки для повної здачі United States Medical Licensing Examination необхідно отримати позитивний результат практичної частини . Йдеться про обстеження 12 пацієнтів (другий етап) і дводенну медичну практику, під час якої кандидат бере відповідальність за свої рішення (третій етап).

Тільки тоді ви зможете отримати право на медичну практику в США. Проте дослідники зазначають, що дані, отримані під час дослідження, цікаві та можуть покращити медичну освіту та, зрештою, покращити клінічну практику .

Співробітники Ansible Health уже використовують ChatGPT , щоб переписати результати тестів, написані складним медичним жаргоном , щоб пацієнти могли краще зрозуміти, що відбувається з їхнім тілом і який тип лікування буде найефективнішим.


Теги: ші chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все