SoftServe та Харківський економічний університет допомогли 14 тисячам школярів підготуватися до ЗНО з математики

  • 17 июля, 09:02
  • 4438
  • 0

Другий рік поспіль SoftServe підтримує ініціативу Харківського національного економічного університету та спільно проводить змагання ЗНО Математика BOT Challenge.

Бот має на меті спростити підготовку учнів до складання Зовнішнього незалежного оцінювання, дати можливість самостійно та безкоштовно повторити здобуті протягом навчального процесу знання. Він не лише перевіряє, але й допомагає відпрацювати вирішення завдань у такому форматі, як це буде необхідно на ЗНО.

У 2020 році у ZNO Chat Bot Challenge взяли участь понад 14 тисяч учнів з усієї України, які розв’язали майже 270 тисяч завдань. Минулого року за період підготовки до ЗНО-2019 чат-ботом скористалися 6095 учнів.

“Важливість чемпіонату полягає у тому, щоб показати школярам, що математика – це круто, її не потрібно боятись, потрібно тренуватися і вірити у власні сили. Три роки тому ми побачили, що випускники дуже бояться ЗНО з математики та намагаються уникнути його при реєстрації через брак практики та необхідність методичної монотонної підготовки. Тому вирішили створити бот, який у звичному для них середовищі, месенджері Телеграм, допоможе набути необхідний практичний досвід у вирішенні математичних завдань. Для заохочення користувачів змагатися між собою ми додали рейтингову систему та формат чемпіонату, який змогли реалізувати завдяки коштовним та крутим подарункам й підтримки від SoftServe. У підсумку це дає більше зареєстрованих на ЗНО та кращі результати. Цього року практично 10% випускників, які складають ЗНО з математики, є користувачами нашого бота. А приріст користувачів за минулий рік склав більше 240%”, – зазначає Максим Серпухов, к.е.н, доцент, засновник руху ZNO BOT Challenge, радник ректора з розвитку, ХНЕУ імені Семена Кузнеця.

Переможцями челенджу стали Марія Шпір з Чорноморська (Одеська область), Влад Мітільов з Ізюму (Харківська область) та Стельмах Андрій з Рудно (Львівська область). Вони отримали у подарунок iPADи. Ще 10 переможців, які не зайняли перші місця, але мали високі бали в рейтингу, отримали брендовані сувеніри від SoftServe.

Марія після старту роботи бота проводила у ньому близько 2 годин на день, потім у середньому до години. За попередніми підрахунками Марії, вона набрала 194-196 балів на ЗНО.

Влад почав участь в челенджі майже з самого початку, й протягом місяця проводив по 2 години в день, вирішуючи завдання, а потім приділяв боту не менш ніж пів години. Влад порахував, що на ЗНО має отримати десь 198 балів. Що цікаво, Влад бере участь у “ЗНО математика BOT Challenge” вже другий рік: “Минулого року я теж брав участь в челенджі, але тоді виграв мій однокласник. Я два роки прагнув перемогти, й цього разу в мене вийшло!”

Влад, переможець із міста Ізюм

Андрій приєднався до бота на початку карантину, тож він багато часу проводив у ньому. Йому дуже сподобався зручний і цікавий формат підготовки: “Рекомендую всім, хто готується до ЗНО, користуватися цим ботом, це дуже зручно, є можливість за короткий термін повторити всі шкільні теми та краще підготуватися”.


Для підcумку SoftServe разом з ХНЕУ провели онлайн ZNO Party, в рамках якої учасники челленджу могли поспілкуватися з переможцями, представниками університету та компанії та взяти участь в інтерактивному квізі з подарунками від організаторів.

“Однією з цінностей та стратегічних цілей SoftServe є розвиток талантів. Це стосується не лише співробітників компанії, фахівців, які вже співпрацюють з нею, а й тих, хто лише починає свою кар'єру чи навіть тільки замислюється про неї. Саме про останніх – спільний з ХНЕУ ім. С.Кузнеця проект ZNO Математика Bot Challenge, який допомагає талановитим школярам, випускникам шкіл і абітурієнтам підготуватися до ЗНО з математики. Це – спосіб познайомити майбутніх студентів з IT-сферою на етапі, коли вони обирають майбутню професію, розказати про можливості та перспективи, показати, що навчатися цікаво і дуже важливо в сьогоднішніх реаліях, адже людина і її знання є головним активом компанії, який рухає її вперед”, – затверджує В’ячеслав Лаптєв, Educational Program Manager, SoftServe.

Організатори боту зазначають, що у них грандіозні плани, бо у 2021 році математика стає обов'язковим предметом при складанні ЗНО, й 2020/2021 навчальний рік оголошено роком математичної освіти в Україні. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все