Sony запатентувала AR-гарнітуру для PlayStation 5

  • 15 октября, 08:12
  • 4090
  • 0

Sony запатентувала бездротову AR-гарнітуру (доповненої реальності) зі стереоскопічними камерами, яка записує середовище користувача, завдяки чому можна досягти професійного ігрового досвіду в AR. Ми нещодавно писали про те, що компанія анонсувала PlayStation 5, вихід у продаж якої заплановано на кінець 2020 року. А минулого тижня, було виявлено дані щодо гарнітури PlayStation VR із вбудованими камерами, які дозволять точно відстежувати усі рухи. І тільки от зараз з’ясувалося, що Sony розробляє гарнітуру з доповненою реальністю для ігор. І скоріше за все, саме для роботи з PlayStation 5.

Японська компанія вже має значний досвід роботи з VR, тож проблеми із AR не мало би бути. Хоча ігри з доповненою реальністю ще в зародку, і очікування на майбутнє є багатообіцяючим. У Японії компанія Sony Interactive Entertainment подала патент у JPO (Japan Patent Office – Японське патентне відомство). Патент під назвою «Пристрій обробки зображень» було опубліковано 11 липня 2019 року.

Для чого і як використовувати AR-гарнітуру?

Дисплей гарнітури має 2 камери, але всього на гарнітурі є 6 камер. Ці стереоскопічні камери служать для фотографування оточення користувача. За допомогою 3D-фотографій, зробленими камерами, визначається відстань між різними об’єктами в приміщенні, де знаходиться користувач. Ці зображення потім використовуються для візуалізації простору в режимі реального часу. При необхідності, користувачеві демонструється зображення, в якому доручається прийняти певну позицію, щоб камери могли правильно фотографувати об’єкт, і щоб можна було створити повну карту глибини середовища.

AR-гарнітуру Sony можна використовувати бездротовим способом з підключенням через Bluetooth до консолі PlayStation або до комп’ютера. Операція здійснюється через ігровий контролер або клавіатуру, залежно від середовища (консолі або ПК), який використовує ґеймер. Крім того, в описі патенту зазначено, що гарнітуру також можна використовувати в поєднанні зі смартфоном або планшетом. Напевно, через PS Remote Play. Реалізуючи AR-гарнітуру бездротовим способом, користувач зберігає набагато більше свободи руху. Крім того, в патенті розповідається про можливі USB та HMDI роз’єми.

У цьому патенті, до речі, зафіксована не лише технологія, а й сам дизайн такого пристрою. Ресурс LetsGoDigital зобразив пристрій для візуального розуміння того, що варто очікувати. Тому, це зображення є лише рендером і, скоріше за все, нічого не матиме спільного з мабутнім ґаджетом. Крім того, в описі зазначено, що кількість використовуваних стереоскопічних камер може відрізнятися. Це також стосуватиметься собівартості – чим більше камер, тим дорожча буде AR-гарнітура.


Теги: sony playstation 5
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все