Інсайдери розповіли нові деталі майбутньої PlayStation 5 Pro – чим вона відрізнятиметься від PS 5

  • 20 марта, 15:46
  • 3706
  • 0

Sony працює над новою PlayStation 5 Pro – ця модель повинна мати потужніший та утричі швидший графічний процесор, ніж в наявної PS5. Офіційно компанія ще нічого не повідомляла, проте нові характеристики розкрили Insider Gaming.

Журналісти видання змогли підтвердити в Sony інформацію зі специфікацій, витік яких стався на тому тижні. Згодом вони також отримали інсайдерську інформацію про нові можливості PS5 Pro. Презентувати її мають восени 2024 року.

Системна пам’ять

Системна пам’ять нової PlayStation 5 Pro буде на 28% більше, ніж у стандартної консолі: 576 ГБ/с (18 ГТ/с) проти 448 ГБ/с (14 ГТ/с). Але приріст пропускної здатності може бути й більший за 28%, адже системна пам’ять нової моделі ефективніша за попередню.

Процесор (CPU)

Процесор нової моделі буде майже ідентичний до попередньої. Однак, версія Pro матиме «режим підвищеної частоти процесора». Якщо його активувати, частота CPU збільшується до 3,85 ГГц – це на 10% більше у порівнянні зі PlayStation 5.

Водночас на режим High CPU Frequency Mode йтиме багато енергій, що знижує частоту графічного процесора (GPU) на 1,5%, а це своєю чергою призводить до зниження продуктивності GPU на 1%.

Аудіо

ACV – це діапазон напруги змінного струму. Він у PlayStation 5 Pro працюватиме на вищій тактовій частоті, ніж у стандартній PlayStation 5, що призводить до підвищення продуктивності бібліотеки ACM на 35%.

Графічний процесор (GPU)

Ця частина PlayStation 5 Pro покращилась зокрема в такому:

  1. рендеринг на 45% швидше, ніж у PS5;
  2. дво- або трикратне трасування променів (x4 у деяких випадках);
  3. 33,5 терафлопс;
  4. PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) рішення для масштабування/згладжування;
  5. підтримка роздільної здатності до 8K планується в майбутній версії SDK;
  6. кастомізована архітектура машинного навчання;
  7. прискорювач ШІ, що підтримує 300 TOPS восьмибітних обчислень / 67 TFLOPS 16-бітних обчислень;

Крім того: 30 WGP зі спеціалізованими шейдерами BVH8 проти 18 WGP зі стандартними шейдерами BVH4 на PlayStation 5.

Дисковод

Нова версія Pro матиме знімний дисковий накопичувач, який буде ідентичним до останньої ітерації стандартної PlayStation 5, та 1 ТБ пам’яті для зберігання даних.

Що відомо

Наразі PlayStation 5 Pro працює на SKD 9.00, а SKD 10.00 очікується восени 2024 року, що є поточною запланованою датою випуску консолі.

Нагадаємо, у жовтні 2023 Sony офіційно представила оновлену тонку PlayStation 5, яка отримала знімний дисковод. Як повідомили в компанії, загальний об’єм нової PS5 (яку компанія чомусь не назвала slim, як це було з PS4) зменшився більш ніж на 30%, а вага — на 18% і 24% порівняно з попередніми моделями PS5.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все