Хромбук із продуктивним процесором не за всі гроші світу? Так, ось, будь ласка!

  • 16 августа, 14:00
  • 3768
  • 0

Офіційний старт продажів комп’ютерів з ChromeOS в Україні спричинив чимало холіварів. Полеміка на кшталт “Навіщо купувати пристрої зі слабким залізом, коли можна…” не вщухає й досі. Так от, а якщо ми скажемо, що існують хромбуки з продуктивним начинням, металевим корпусом, легкі й тонкі, а на додачу — ще й доступні за ціною? І це — ASUS Chromebook CX9.

Мобільний комп’ютер із діагоналлю 14 дюймів на мобільній ОС від Google використовує процесор Intel Core i5 11-го покоління з вбудованим графічним ядром у поєднанні з 16 ГБ ОЗП та SSD на 256 ГБ. Так, цієї місткості накопичувача цілком достатньо, адже при роботі з ChromeOS усі дані зберігаються у хмарі. За мірилами як категорії хромбуків, так і звичайних офісних лептопів, таке оснащення пропонує вдосталь продуктивності.

Ноутбук витончений і легкий. ASUS Chromebook CX9 зібраний в алюмінієвому корпусі завтовшки лише 16 мм, екран огортають надтонкі рамки, а вага пристрою становить лише трохи більше кілограма, а саме 1,05 кг. Додайте сюди IPS-дисплей Full HD та 14-годинний запас автономності й отримуємо бездоганний мобільний ПК, який можна усюди носити із собою.

Така мобільність також можлива завдяки відповідності ноутбука військовому стандарту міноборони США MIL-STD-810H. Це, наприклад, передбачає, що екран витримає тиск до 30 кг, або ж пристрій збереже роботоздатність після падіння з висоти 1,2 метра. Такі властивості не часто зустрінеш з-поміж хромбуків.

Що також перевершує вимоги до оснащення хромбуків — це розмаїття додаткових можливостей. ASUS Chromebook CX9 має підсвічування клавіатури білого кольору та сенсорну панель NumberPad, яка є складовою ноутбуків ASUS. Також пристрій має екранний шарнір ErgoLift, який у розкритому стані дещо припіднімає нижню частину корпусу під невеликим кутом для кращої циркуляції повітря, кращого звуку та зручності набору тексту. Наявні також такі засоби безпеки, як сканер відбитків пальця і шторка камери для забезпечення конфіденційності.

1

Фактично ASUS Chromebook CX9 пропонує вельми вдале поєднання апаратної частини класичного ноутбука для бізнесу з численними перевагами ChromeOS, як-от висока швидкість роботи, зручність і захист від вірусів чи іншого зловмисного ПЗ та виняткова автономність. І це все коштує не всіх грошей світу. На день публікації Chromebook CX9, оснащений процесором Intel Core i5, ОЗП 16 ГБ та SSD 256 ГБ, коштує всього від 25 999 грн.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий