Відхід від Nvidia. OpenAI хоче розробити власний ШІ-чіп

  • 23 июля, 09:44
  • 3804
  • 0

OpenAI обговорює з розробниками напівпровідників створення власного чіпа для штучного інтелекту для усунення дефіциту в ланцюжку поставок та зменшення залежності від Nvidia.

Виробник ChatGPT шукає способи розширення потужностей. Для цього OpenAI веде переговори з розробниками напівпровідників, включаючи Broadcom, про створення нового чіпа, повідомляє The Information.

Ці переговори є частиною зусиль, очолюваних співзасновником та виконавчим директором компанії Семом Альтманом, спрямованих на посилення постачання компонентів та інфраструктури, необхідних для роботи більш потужних моделей ШІ, пише FT з посиланням на джерела.

«Обмежувальним фактором штучного інтелекту є потужність: потужність чіпа, енергетична потужність, обчислювальна потужність. [OpenAI] не збирається просто сидіти склавши руки і дозволяти іншим будувати це», - говорить джерело.

Потужні напівпровідники є одними із найпопулярніших товарів для провідних компаній у сфері ШІ. OpenAI, Microsoft та головні конкуренти Anthropic та Google покладаються на передові графічні процесори Nvidia для навчання та запуску своїх моделей.

Раніше повідомлялося, що OpenAI та Microsoft об'єднуються з Oracle, щоб отримати більше обчислювальної потужності для підтримки роботи ChatGPT. Oracle також надає інфраструктуру для ШІ-стартапу xAI Ілона Маска.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий