«Можемо взяти з мінімальним досвідом»: топменеджерка lifecell розповіла про наймання айтівців

  • 17 августа, 09:01
  • 3677
  • 0

Очільниця департаменту IT-розробки lifecell Анна Дубровіна розповіла, яких IT-спеціалістів потребують телекомунікаційні компанії та які можливості в них відкриваються для джунів.

Це й не тільки вона обговорила в межах інтерв'ю із журналістами DOU. Дубровіна розповіла, що за час повномасштабного вторгнення в штаті дирекції інформаційних та комунікаційних технологій lifecell не було скорочень. Це пояснюють тим, що це на противагу аутсорсу продуктова компанія, яка розробляє рішення для користувачів зв’язку.

Кожен департамент у дирекції lifecell відповідає за окремий напрям, як-от системний аналіз, керування проєктами, обслуговування телеком-систем та інфраструктури, IT-безпека тощо.

«Мій департамент розробляє рішення не лише для абонентів, а і для наших співробітників, щоб автоматизувати процеси всередині компанії», – пояснила Дубровіна.

Загалом компанія потребує фахівців різних напрямів. Сьогодні найбільше – Data Engineers і Security Engineers. Проте, як зазначила Дубровіна, це більш загальний тренд – він актуальний не тільки в телекомі. Якщо йдеться про розробку, то в lifecell нині наймають Java та Python-розробників, а також Front-end спеціалістів з експертизою в Angular, уточнила вона.

А загалом пул популярних IT-професій набагато ширший. У телекомі є потреба в системних аналітиках та тестувальниках, розробниках, що спеціалізуються на Front-end і Back-end, інженерах з інформаційної безпеки, керівниках проєктів – перелік не вичерпується цими спеціальностями.

Які в джунів перспективи в телекомі

Дубровіна зазначила, що в lifecell наймають спеціалістів усіх рівнів, у компанії також діє програма стажування. Інтерни впродовж неї можуть отримати досвід роботи з реальними проєктами та отримати підтримку від менторів та команди.

«Якось у мене в департаменті працювала наймолодша людина зі всіх співробітників компанії: їй було 18 чи 19 років. Ми можемо взяти спеціаліста з мінімальним досвідом – головне, щоб він був готовий розвиватися», – поділилась Дубровіна.

Обговорили також, як довго зазвичай айтівці працюють у телеком-компаніях. За словами Дубровіної, у середньому це приблизно сім років, хоча в lifecell є співробітники й із 20-річним стажем. Компанія також заохочує працівників до розвитку – горизонтального та вертикального. До речі, деякі експерти, що обирають перший шлях, часом заробляють більше, ніж дехто з керівників.

Дубровіна розповіла, що в компанії заохочують внутрішні переходи співробітників з одних департаментів в інші.

«Часто переходять із тестувальників в аналітики, з конфігураторів – у розробники тощо. Якщо ми можемо запропонувати людині зростати всередині, ми це робимо. Для цього маємо внутрішнє та зовнішнє навчання», – зазначила вона.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий