Рішучий крок. Procreate відмовляється від використання штучного інтелекту в будь-якому вигляді

  • 20 августа, 09:01
  • 3425
  • 0

Власники популярного серед дизайнерів програми для iPad Procreate заявили, що не використовуватимуть генеративний штучний інтелект у своїх продуктах, назвавши технологію побудованої на крадіжці.

Генеральний директор Procreate Джеймс Куда оголосив, що компанія не має наміру впроваджувати генеративний штучний інтелект у свої продукти.

«Мені не подобається, що відбувається з індустрією, і мені не подобається, що вона робить із художниками. … Ми точно не знаємо, як розвиватиметься ця історія чи чим вона закінчиться, але віримо, що ми на правильному шляху до підтримки людської творчості», — заявив він у відео, опублікованому на X.

На своєму сайті Procreate називає генеративною ШІ технологією, яка виключає людину з процесу.

«Ця технологія, побудована на основі крадіжок, спрямовує нас до безплідного майбутнього. Ми вважаємо, що машинне навчання — це переконлива технологія з багатьма перевагами, але шлях генеративного ШІ для нас неправильний», — кажуть у компанії.

Procreate і раніше ухвалювала непопулярні в індустрії рішення. Наприклад, компанія досі пропонує доступ до програми за одноразову плату 12,99 долара, а не за щомісячною передплатою, як Adobe.

Нагадаємо, працівники креативної сфери критикують ШІ через дві основні проблеми: моделі в основному навчалися на контенті, отриманому без згоди авторів та компенсації для них, а їх поширення створює проблеми з працевлаштуванням. Незважаючи на це програми, створені переважно для ілюстраторів та дизайнерів, активно застосовують ШІ. Adobe пропонує користувачам Adobe Photoshop інструмент Firefly. Компанія стверджує, що дотримується етичного підходу до ШІ та навчала свою модель виключно на ліцензованому та захищеному авторським правом контенті.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий