Суд в США стягнув $4 млрд з можливого творця Bitcoin

  • 2 сентября, 08:59
  • 3885
  • 0

Австралійський вчений Крейг Райт, який називає себе творцем криптовалюти Bitcoin, зобов’язаний передати більше 410 тисяч біткоїнів сім'ї свого екс-партнера Дейва Клеймана, який помер в 2013 році.

Таке рішення виніс 21 серпня мировий суддя Брюс Рейнхарт в американському місті Вест-Палм-Біч (Штат Флорида), пише Bloomberg.

Він постановив, що Клейману повинна належати половина всіх біткоїнів, які Крейг намайнив до 2013 року, а також половина всієї інтелектуальної власності, яку він створив. Таким чином, Райт повинен передати родині Клеймана понад 410 тис. біткоїнів (більше $4 млрд).

Суддя зазначив, що Райт в ході судового спору з сім'єю Клеймана приблизно 10 років тому надав суду фальшиві документи і брехав.

Райт повідомив судді, що не знає, де знаходяться біткоїни і, можливо, не зможе отримати доступ до них. Суддя вважає, що ця заява не відповідає дійсності.

Очікувалося, що в ході цього судового процесу стане зрозуміло, чи є Райт Сатоші Накамото, анонімним творцем біткоїна. Багато хто в цьому сумнівається.

Суддя зазначив, що в ході цього судового процесу не зобов'язаний робити висновки про те, чи є Райт творцем криптовалюти, і встановлювати, скільки біткоїнів йому зараз належить.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий