Вартість Bitcoin ненадовго перетнула позначку в $70 000. Це новий історичний максимум

  • 8 марта, 22:22
  • 3706
  • 0

У п’ятницю, 8 березня, вартість одного Bitcoin досягнула рекордної історичної позначки у $70 136, свідчать дані CoinDesk. Це найбільша ціна з моменту появи криптовалюти. Попередній рекорд криптовалюта встановила три дні тому, 5 березня 2024 року, на позначці $69 210.

Проте на такому рівні валюта протрималась недовго — невдовзі Bitcoin знову потрапив до цінового коридору в $67 000 – $68 000.


Попри це, американські медіа називали рекордні злети тріумфом для криптогалузі. Раніше репутація Bitcoin сильно постраждала через проблеми з регулюванням. Два роки тому ситуація була особливо складною: кілька криптокомпаній, які позичали гроші інвесторам, збанкрутували, а біржа FTX зазнала краху. Це призвело до падіння вартості Bitcoin до мінімуму за два роки. Весь 2022-й Bitcoin намагався повернути довіру інвесторів.

Чому ж Bitcoin знову дорожчає?

  1. Ексклюзивні біткойн-ETF: Цього року в США з’явилися нові біржові фонди, які інвестують у Bitcoin. Це робить його більш доступним, що веде до зростання попиту.
  2. «Халвінг»: У квітні 2024 року відбудеться подія, яка вдвічі зменшить винагороду за видобуток біткойна. Це може призвести до дефіциту Bitcoin, що, ймовірно, ще більше підштовхне його ціну.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все