У мережі рекламують нову «тапалку» Blum, власниками якої є росіяни

  • 15 июня, 09:00
  • 3813
  • 0

В українському інфопросторі з’явилася нова «криптотапалка» Blum. Це російський продукт, власники якого працювали в mail.ru, виступають на конференціях у рф і сплачують туди податки. Це з’ясувала OSINT-аґенція Molfar.

  1. Рекламу Blum запустив, зокрема, телеграм-канал «Труха». Там також було опубліковане відео, на якому спікер — співзасновник і виконавчий директор застосунку росіянин Володимир Смєркіс.
  2. Blum — це криптобіржа з підтримкою 30+ блокчейн-платформ, яка створила TG-гру «тапалку» BlumCryptoBot. Користувачам пропонують натискати кнопку і забирати винагороду.
  3. У Google Play гра опублікована від Caruzo Apps. Це також паблішер Hamster Combo. AIN.UA вже писав, що ця гра має російський домен. Його російське походження дослідили й Molfar.
  4. Що цікаво, в URL-адресі застосунку Hamster наявне «com.gibddmreo«. Це також трапляється в URL-адресі застосунку російського «ГИБДД МРЭО» в Google Play .
  5. В url Blum значиться «com.mellstroy.table». Це може бути «великодка» на білорусько-російського треш-блогера Mellstroy, який під час стриму вдарив дівчину головою об стіл, стримить онлайн-казино та проводить онлайн-трансляції з російськими реперами. 

Детальніше про співзасновників 

Співзасновники Blum — росіяни: Глєб Костарьов, який працював керівником Binance у росії та «СНД», і Володимир Смєркіс, який брав участь у «декількох спірних проєктах, що викликають питання у прозорості та надійності». Ймовірно, йдеться про криптоінвестиційний проєкт Tokenbox.io. 

Ведучий розробник проєкту Blum — Володимир Масляков, колишній засновник Exante, якого також критикували за участь у сумнівних проєктах.

Відомо, що Володимир Смєркіс також працював у криптобіржі Binance як General Manager Russia та General Manager CIS. А також заступником віцепрезидента з міжнародного розвитку в Mail.Ru Group

Російський підприємець заначив у LinkedIn, що живе в Дубаї, проте виступає на різних конференціях у росії. Також він є  індивідуальним підприємцем у рф з діяльністю в ІТ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий