Популярна криптобіржа Bybit розпочала попередні торги токена гри Hamster Kombat, яка має російських власників

  • 9 июля, 14:00
  • 3742
  • 0

Одна з найпопулярніших криптобірж Bybit розпочала попередні торги токена Hamster Kombat (HMSTR) — гри, яка має російських власників і яка завірусилася серед українців. Про це повідомили на сайті біржі.

Що повідомляє Bybit

Bybit входить у п’ятірку найпопулярніших криптобірж і нині посідає четверте місце. Йдеться, що HMSTR став останнім проєктом, зареєстрованим на Bybit Pre-Market Trading. Передринкова торгівля розпочалася 8 липня. Відбувається вона не токенами, а балами: далі за допомогою системи ордерів їх мають конвертувати на токени після оголошення обмінного курсу. Конвертувати бали на токени безпосередньо не можна.

Bybit показує, що найвища ціна станом на 9 липня становить $350, а найнижча — $0,001.

Поки не вказали, коли буде повноцінний лістинг HMSTR. Також на біржі додали, що не гарантують лістинг HMSTR на нашій торговій платформі Spot.

Hamster Kombat — гра з російським слідом

Клікерна гра Hamster Kombat, де треба заробляти монети за клікання по екрану та виконання завдань, стала вірусною в соцмережах декілька місяців тому. Інформацію або меми про неї можна було помітити в українському інфопросторі.

Вже писали, що гра має російський домен, що може викликати безпекові проблеми для українців. Адже компанії країни-агресора зобов’язані зберігати на серверах внутрішні дані користувачів і надавати їх силовикам на вимогу.

OSINT-аґенція Molfar з’ясувала, що в URL-адресі застосунку Hamster наявне «com.gibddmreo». Це також трапляється в URL-адресі застосунку російського «ГИБДД МРЭО» в Google Play.

Паблішером застосунку в Google Play є Caruzo Apps, який також опублікував тапалку Blum, засновниками якої є росіяни: Глєб Костарьов, який працював керівником Binance у росії та «СНД», і Володимир Смєркіс, який брав участь у «декількох спірних проєктах, що викликають питання у прозорості та надійності».

Видання The Bell з посиланням на два джерела пише, що до створення причетний російський IT-підприємець Едуард Гуринович. 

Про російських власників пише й Економічна правда з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах і в криптоіндустрії. «Hamster Kombat — це проєкт росіян, які працюють у Москва-Сіті та фінансуються ФСБ для збору даних і приватних ключів від гаманців за мізерні вкладення» — зазначив трейдер і фаундер одного з Telegram-каналів, який присвячений криптовалютам.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий