Тримай баланс. Експерт назвав навичку, яка допомогла в бізнесі Білла Гейтса

  • 8 ноября, 12:01
  • 3834
  • 0

Тримай баланс. Експерт назвав навичку, яка допомогла в бізнесі Білла Гейтса

білл гейтсБілл Гейтс розповідав, що завжди хвилювався, чи зможе виплатити зарплату співробітникам. Оптимізм та песимізм є досить суперечливими, і часто люди обирають щось одне. Та автор книг про гроші й експерт з психології Морган Гаусел вважає, що однією з найважливіших навичок є вміння тримати баланс між двома згаданими способами мислення.

Для CNBC він навів приклад зі своєї книги «Те саме, що й завжди: посібник із того, що ніколи не змінюється».

Успішні люди знаходять баланс

Письменник вважає, що прихована навичка знаходити рівновагу між песимізмом та оптимізмом є в Білла Гейтса. З дня заснування Microsoft він наполягав на тому, щоб у банку завжди було достатньо грошей, аби компанія змогла працювати протягом 12 місяців без будь-яких надходжень.

У 1995 році, тобто за 20 років, у нього запитали, навіщо він тримає так багато готівки, на що Гейтс відповів, що все швидко змінюється, а тому для бізнесу немає гарантій, зокрема для Microsoft.

У 2007 році він згадував, що хвилювався, чи зможе виплатити зарплату своїм працівникам (які здебільшого були старші й мали дітей) у разі чого.

Гаусел пояснює, що в Гейтса поєднані оптимізм і впевненість з песимізмом. Бізнесмен розуміє, що можна бути оптимістом у довгостроковій перспективі, лише якщо ви достатньо песимістичні, щоб вижити в короткостроковій.

У чому перевага «раціональних оптимістів»

Автор книги зазначає, що є оптимісти, які завжди бачать лише хороше. Вони настільки впевнені в собі, що іноді не можуть зрозуміти, коли щось іде не так. Тоді як у песимістів усе навпаки. Обидва відірвані від реальності.

Читайте також: Лови вдалий момент. Співзасновник Reddit пояснив, як «мислення серфера» допоможе в бізнесі

Посередині між цих двох світів є люди, яких експерт називає «раціональними оптимістами». Вони знають, що в житті трапляються невдачі, але залишаються оптимістами, бо розуміють, що проблеми – це ще не кінець усьому.

Тож у будь-якій сфері – від фінансів до кар’єри та стосунків – треба вміти пережити тимчасові труднощі, щоб триматися далі й насолоджуватися довгостроковим розвитком.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий