Топменеджер Amazon назвав міфом те, що технології забирають робочі місця

  • 13 апреля, 16:18
  • 2053
  • 0

Керівник Amazon спростував поширену думку про те, що провідна робототехніка, штучний інтелект та інші технології позбавляють людей роботи. Стефано Ла Ровере, який відповідає за робототехніку, мехатроніку та екологічне пакування в Amazon, розповів CNBC, що нові технології навпаки розширюють можливості людей.

«Те, що технології та роботи знищують робочі місця, — це міф», — розповів Ла Ровере в програмі Street Signs Europe.

  1. Він зазначив, що завдяки новим технологіям з’являються абсолютно нові категорії робочих місць.
  2. Це дозволяє співробітникам компанії опановувати нові навички, компетенції та можливості, які дозволять їм просуватися кар’єрними сходинками.
  3. Ла Ровере підкреслив, що за допомогою робототехнічних систем вдалося скоротити обсяг фізично важкої роботи, як-от підняття вантажів і виконання однотипних завдань.
  4. Ці покращення не тільки підвищують безпеку та ефективність, але й дозволяють працівникам зосередитися на більш кваліфікованій і цікавій роботі.
  5. Amazon стверджує, що впровадження в їхніх європейських центрах виконання замовлень інноваційних інструментів і процесів покращило умови праці для понад 50 000 співробітників.
  6. За останні п’ять років компанія інсталювала понад 1000 нових технологій у своїй європейській мережі, загальні інвестиції в які склали понад €700 млн ($751 млн).
  7. Ла Ровере також зазначив, що за останні роки завдяки використанню технологій було створено понад 700 нових категорій робочих місць.

Раніше Amazon вирішив прибрати зі своїх магазинів Fresh у США технологію штучного інтелекту, яка дозволяла клієнтам здійснювати покупки без кас. Виявилося, що за технологією стояли тисячі касирів з Індії.

Водночас американський підприємець та один із засновників компанії Microsoft Білл Гейтс вважає, що технології штучного інтелекту дозволять людям перейти на триденний робочий тиждень.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий