ІТ-розробки під час війни: як компанія UBOS допомагає волонтерам

  • 25 апреля, 10:01
  • 3959
  • 0

Під час війни багато ІТ-компаній, окрім основної діяльності, приєднались до лав кібервійськ: DDOs-атаками штурмують російські сайти, знищують фейки, захищають бази даних та займаються кіберрозвідкою. Але це ще не весь фронт робіт. Деякі з них активно займаються розробкою програмного забезпечення для волонтерів та ЗСУ.

UBOS — одна з компаній-резидентів «Європейської асоціації програмної інженерії» EASE. Компанія долучилась до створення безоплатних систем, які допомагають ЗСУ, ТРО та волонтерам якомога якісніше виконувати бойові завдання та пришвидшувати перемогу України. 

Наша компанія займається створенням low-code cloud середовищ, головна мета яких — розширити можливості будь-кого, попри складність циклу розробки сучасного програмного забезпечення, — розповів Юрій Костюченко, директор з розвитку компанії UBOS.

Створення систем за допомогою low-code методології дозволяє швидко створювати користувацькі програми, які є безпечними, масштабованими, нативними та мають вбудовані найкращі методи сучасних вебпрограм.

Прикладом створених систем для українських волонтерів та ЗСУ є система логістики: створення баз даних водіїв, складів та точок розвантаження.

Ми не залишаємось осторонь проблем, які наразі є в Україні. Окрім фінансової допомоги армії, ми вирішили допомогти ще й тим, що можемо найкраще — створити системи логістики. Таким чином ми можемо оптимізувати волонтерство, яке подеколи знаходиться у хаосі. 

За словами Юрія Костюченка, наразі компанія UBOS вже розробила телеграм бота, який здійснює контроль переміщення осіб і транспортних засобів. Ним активно користується київське ТРО.

Заявки на створення програмного забезпечення для волонтерів приймаються на пошту: yurii.kostiuchenko@ubos.tech




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий