ІТ-стартапи вже використовують ChatGPT, економлячи на програмістах

  • 22 марта, 12:46
  • 3865
  • 0

Творці технологічних стартапів почали відмовлятися від наймання програмістів і замість їхніх послуг перейшли на чат-бот із ШІ ChatGPT. Про це повідомляє видання Vice.

Зазначається, що GPT-4, остання версія великої мовної моделі OpenAI, на якій побудовано ChatGPT, виявилася здатною створювати прості програми після отримання підказок, написаних розмовною англійською мовою.

Засновник фінансового стартапу для допомоги венчурним капіталістам Джо Перкінс розповів, як використав GPT-4 для написання коду для п’яти мікросервісів усередині нового проекту.

Досвідчений розробник був готовий зробити ці послуги за два тижні і £5 тис. “GPT-4 зробив те саме за три години і за 11 центів”, – зауважив бізнесмен.

«Він не лише написав сценарії для сервісів, а й надав покрокові інструкції з налаштування та запуску. Я не зрозумів частину коду, тож попросив додати коментарі. Все виявилося дуже просто», – уточнив Перкінс.

Інший бізнесмен, який не має технічної освіти, але працює з програмістами, зміг за 15 хвилин зробити розширення для браузера Google Chrome, що дозволяє користувачам перекладати виділений текст на сторінці будь-якою мовою.

«Я завжди хотів будувати, але ніколи не міг заплатити розробнику чи не міг знайти час, щоб навчитися програмувати самостійно. Без сумніву, це значно демократизує кодування», — підсумував він.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все