У Китаї вперше у світі людину затримали за створення фейкової новини на основі ChatGPT

  • 9 мая, 12:04
  • 3942
  • 0

Чоловік на прізвище Хун з провінції Ганьсу на північному заході Китаю, був затриманий за створення фейкових новин за допомогою  ChatGPT. Це сталося після того, як він опублікував неправдиву інформацію про те, що девʼятеро людей загинули внаслідок аварії місцевого потяга 25 квітня. Інформацію встигли прочитати понад 15 тисяч людей, але слідство встановило, що вона була фальшивою.

Це стало першим випадком затримання людини за створення фейкових новин за допомогою штучного інтелекту в світі. Згідно з повідомленням South China Morning Post (SCMP), підозрюваний був затриманий за «використання технологій штучного інтелекту для публікації хибної інформації».

Раніше в травні 2023 року віце-президент Google та "хрещений батько" штучного інтелекту Джефрі Хінтон звільнився з компанії, пояснивши свій відхід прагненням чесно та відкрито попереджати суспільство про ризики використання нейромереж, не вступаючи в конфлікт із корпоративними інтересами. Він відзначив, що розвиток ШІ може сприяти поширенню дезінформації.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все