У Тернополі розробили всеукраїнську торгову онлайн-платформу

  • 15 апреля, 09:38
  • 4568
  • 0

Через епідемію коронавірусу дрібні фермери та сімейні фермерські господарства по усьому світу мають проблеми із збутом власної продукції.

Закриття продовольчих ринків ставить під удар дрібних фермерів і України. Так, українська плодоовочева асоціація (УПОА) відмічає критичну ситуацію із продажами ранньої продукції на Закарпатті та в південних регіонах України. Окрім проблем із доставкою продукції через карантин, обмежена робота багатьох ринків, де реалізувалося до 85 відсотків ранніх овочів і ягід.

Щоб допомогти дрібним фермерським та сімейним господарствам України, громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з «Асоціацією міст України» розробили онлайн майданчик rynok.in.ua на якому фермери зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти.

 «Проект “Відкритий ринок” реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” у партнерстві з «Асоціацією міст України», - розповів Максим Черкшин, автор ідеї. - Проект «Відкритий ринок» – відповідь на виклик епідемії коронавірусу та її наслідків. Ми розуміємо, що багато мешканців села опинились у складній ситуації, не маючи можливості реалізувати вирощену продукцію на ринках та ярмарках України. Водночас, мешканці міст і селищ вимушені купувати фрукти, овочі, м'ясо, молоко та іншу продукцію виключно в магазинах та супермаркетах.  Даним проектом ми прагнемо створити майданчик, на якому виробники сільськогосподарської продукції та її потенційні споживачі зможуть зустрітись без посередників та допомогти один одному. Проект «Відкритий ринок» не є комерційним, а виключно соціальним, тому ми не передбачали жодної системи оплати. Проект не несе відповідальності за якість продукції та доброчесність виробників і споживачів, а є майданчиком для їхньої комунікації».

Сайт є простим та зручним у користуванні і допоможе мешканцям, як Ужгорода так і села Байрак, Харківської області, киянам та жителям містечка Балта, що на Одещині продати та купити необхідні продукти без посередників. 

Проект «Відкритий ринок» також допоможе мешканцям міст і містечок, які звикли споживати екологічну продукцію з села, а через заходи із боротьби з коронавірусом ринки та ярмарки закриті – тому така можливість обмежена. За словами організаторів задуму основними принципами майданчика є легкість користування, простота пошуку та безкоштовна участь як для фермерів так і для покупців.

Платформа підійде для тих , хто веде сімейне фермерське господарство, проте через епідемію закриті ринки та не проводяться ярмарки. Тоді можна перейти в онлайн на безкоштовний сервіс rynok.in.ua – зареєструйтесь, розмістіть інформацію про продукцію і покупці швидко Вас знайдуть!


Похожие материалы

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все