У Житомирі проходив ІТ-форум Polissia Tech Fest

  • 21 марта, 08:29
  • 3919
  • 0

Про це розповів директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наприкінці минулого року обласна рада прийняла програму розвитку дуальної освіти, а наша агенція є її співвиконавцем. Тож проводимо перший такий захід, у якому запропонували взяти участь найбільшим ІТ-компаніям Житомира, а також запросили гостей. Він спрямований на те, аби популяризувати професію ІТ-фахівця серед молоді, заявити про те, що студенти можуть з першого курсу навчатися і працювати одночасно, а також підштовхнути до консолідації наш ІТ-кластер і залучити на Житомирщину нові компанії», - зауважив Сачук.

За його словами, компанії iDecisisonGames, Unicorn та Noosphere планують відкрити у Житомирі свої офіси, тому хочуть під час форуму заявити про себе потенційним працівникам.

Депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін додав, що одна з ідей форуму – це залучення у Житомир бізнесу, інвестицій, нових проектів та створення нових робочих місць, аби молодь не залишала міста та країни.

«Ми шукали провідні світові компанії, які мають українське коріння, і зацікавили їх прийти у Житомир та почати працювати тут. Для прикладу, Noosphere одна із компаній, в управлінні якої перебуває приватна космічна компанія Firefly Aerospace у США, що відібрана NASA для доставки вантажів на Місяць. Крім того, сьогодні на форумі є представник Unicorn, котра має досвід підготовки фахівців у Центральній Європі. Сьогодні виступатиме і Павло Жуков із iDecisisonGames, яка створила навчальну програму для Гарвардського та Стенфордського університетів», - додав Кізін.

У рамках реалізації дуальної освіти на базі житомирських університетів та коледжів будуть готувати фахівців для ІТ-сфери та інженерних спеціальностей. У навчальних закладах працюватимуть лабораторії, де втілюватимуться конкретні проекти компаній-партнерів. Така форма роботи передбачає, що студенти здобувають досвід, навчаючись і працюючи, та гарантовано отримують робоче місце.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все