«За» технологічне майбутнє: У Запоріжжі стартував IT-форум

  • 27 сентября, 12:24
  • 4323
  • 0

Захід урочисто відкрили організатор форуму Артур Гарслян, віцепрем'єр міністр України Михайло Федоров і засновник незалежної креативної компанії «Fedoriv» Андрій Федорів. У рамках цієї зустрічі фахівці презентували бренд «Держава в смартфоні», який ставить на меті максимально автоматизувати всі сервіси, щоб чиновники не брали участь у відносинах «держава-населення».

Міжнародний ІТ-форум

Спікерами форуму стали також голова Державної податкової служби України, представники ПрАТ «Київстар», Фрідом Фінанс Україна, Delfast, ЮніЕкзо, Glovo, Microsoft та інші. Сьогодні спеціалісти розповідають про новий формат податкової служби, подолання «цифрового розриву», мистецтво інвестування, вихід на світовий ринок, робототехніку і різноманітні бізнес-розвідки.

В епіцентрі уваги не лише зустрічі зі спікерами, але й винаходи, представлені учасниками форуму. Зокрема, відвідувачі заходу змогли протестувати окуляри віртуальної реальності, повзаємодіяти з роботами, побачити інноваційні розробки, 3Д принтери, дрони та багато чого цікавого.

Захід зібрав навколо себе тисячі відвідувачів. Нашу увагу привернув школяр Дмитро, який розповів про свої враження від події:

 - Я завжди мріяв потрапити на ІТ-форум, адже в минулому році я не зміг бути присутнім. Найбільше на фестивалі мені подобається робототехніка та окуляри віртуальної реальності. Чесно кажучи, я теж маю одну розробку, але поки не можу розкрити завісу таємниці. Сподіваюсь, що наступного року я зможу представити свій винахід на форумі.

Натомість, увагу жінок на форумі привернуло дещо інше. Про це журналістам повідомила 37-річна Олена:

- Роботи, дрони і принтери – це все круто, але мені цікавіше поглинати нову інформацію на зустрічах. Я із задоволенням послухала про цифровий бренд, зацікавилася «перезавантаженням» податкової і не змогли пройти повз презентацію винаходу, який став світовим рекордсменом. Нам, запоріжанам, мало таких заходів. Лише на музичні концерти ходимо і розважаємось, як можемо. А варто не забувати і про саморозвиток.

Кількість відвідувачів «Міжнародного ІТ-форуму 2019» досягла 12 тисяч, повідомили в меріі. Організатори відмітили, що в цьому році захід проходить у новій формі. Так, до форуму приєдналися відомі експерти-спікери з різних куточків України та зарубіжжя. У програмі форуму представлені три локації:

  • Панельна дискусія, де експерти обговорюють наявні можливості державно-приватного партнерства у попередніх диджиталізаціях у державі.
  • Виступи власників та керівників компаній світового рівня, присвячених сучасним трендам у сфері впровадження інновації як у бізнесі, так і в державному чи муніципальному управлінні.
  • Інтерактивна виставкова зона з експонатами від компанії (розробка в області робототехніки, віртуальної та доповненої реальності, автоматизації, смарт-технології).

Міжнародний ІТ-форум

Відвідавши форуми, гості зможуть побачити новітні інноваційні вироби та пристрої різних компаній. Среди них - унікальна в світі студія мистецтва доповнена реальність, 3D-принтери, дрони та перший в Україні медичний бот. Все це можна побачити в EXPO-зоні. Організатор “Міжнародного ІТ-форуму 2019” демонструє групу компаній “Global Genesis”.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все