Uklon запустив у Києві новий клас таксі, яким можна їздити смугою для громадського транспорту

  • 16 ноября, 12:01
  • 3793
  • 0

Uklon запустив у Києві новий клас таксі, яким можна їздити смугою для громадського транспорту

Автомобілі Uklon класу «Експрес» мають ліцензії на внутрішні перевезення пасажирів на таксі, що дає їм дозвіл на рух смугами громадського транспорту

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустив у Києві новий клас таксі – «Експрес». Ці автомобілі мають ліцензії на внутрішні перевезення пасажирів на таксі, що дає їм дозвіл на рух смугами громадського транспорту.

«У цьому класі представлені автомобілі, притаманні для класу “Комфорт” та вище. Крім того, під час тестування ми заміряли їхню ефективність – на великих дистанціях різниця в часі, у порівнянні з іншими нашими класами авто, може перевищувати 30 хвилин», – цитує операційного директора Uklon Вадима Іщенка агентство LIGA.net.

Він зазначив, що наразі авто класу «Експрес» доступні у столиці, але компанія працює над їхньою появою в інших містах. У Києві вже доступно понад 450 таких таксі, серед них Ford Focus, Toyota Corolla, Hyundai Sonata та інші.

За законодавством, на дах ліцензованих таксі обов’язково повинні бути встановлені шашки.

Поїздка у Києві класом «Експрес» обійдеться трохи дорожче, ніж середня вартість у класі «Комфорт».

Ліцензійні умови були затверджені Кабміном у 2015 році. Нині ліцензію на послуги з автоперевезень може отримати виключно ФОП або компанія, оформити її можна в «Дії» протягом 10 робочих днів. Вартість ліцензії дорівнює розміру прожиткового мінімум для працездатних осіб – 2 684 грн у 2023 році.

Водії ліцензованих таксі повинні сплачувати в бюджет 5% від доходу.


Теги: uklon
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий