Україні потрібен якісний інтернет: Зеленський закликав операторів поквапитися з 4G

  • 7 мая, 16:59
  • 4144
  • 0

Президент України обговорив з представниками операторів мобільного зв'язку пришвидшення покриття якісним інтернетом. Зокрема, мовилося про забезпечення швидкісного доступу до мобільного інтернету маленьких містечок та селищ, запровадження у пасажирських вагонах "Укрзалізниці" та на дорогах, які будуються в рамках програми "Велике будівництво". 

Глава держави наголосив, що хотів би швидше побачити виконання указу № 497 "Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету", підписаного у липні 2019 року, повідомляє сайт президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що життя Українців в умовах пандемії змінилося та більше перейшло в онлайн. Люди купують ліки, продукти та інші послуги в мережі, тому пришвидшення темпів якісного покриття саме зараз – вкрай необхідне.

Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок, де немає зв’язку. Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка. І не секрет, що на деяких дорогах люди по півгодини не мають жодного зв’язку взагалі. Треба змінювати це, і змінювати швидше,
– сказав президент.

Разом з тим Зеленський відзначив втішну статистику за квітень, яка свідчить про перше розгортання швидкісного мобільного інтернету у 870 населених пунктах, де проживає 390 тисяч осіб.

"Це можливо. Давайте рухатися швидкими темпами й надалі", – наголосив він.

На зустрічі також обговорили необхідні законодавчі ініціативи для пришвидшення покриття мобільним зв’язком, потребу співпраці з місцевою владою та можливість розробки державно-приватних проектів у цьому напрямі.



Теги: 4g
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все