Українські кіберспортсмени віком 55+ здобули перемогу над шведами

  • 23 сентября, 08:41
  • 4231
  • 0

Українська кіберспортивноа команда Ageless Shooters із середнім віком 59 років перемогла своїх шведських суперників Silver Snipers в Counter-Strike: Global Offensive. Середній вік шведів – 71 рік.

учасники Ageless Shooters

Середній вік української п’ятірки, яка вийшла на матч, склав 59 років, а їх скандинавських суперників – 71 рік, передає НВ.

Не можна сказати, що учасники Ageless Shooters – професійні кіберспортсмени: команду створили в кінці літа 2019-го з ініціативи компанії Lenovo і благодійного фонду Життєлюб. До складу увійшли: Олександр Лавриненко (Iron Hammer), Тетяна Силенко (Валькірія), Павло Гнедов (SilentSleep), Гала Кащеєва (Skean Dnu), Віктор Жданов (Stailhammer), Олег Перетяка (UKR.OP), Тетяна Бірюкова (Tascor) і Павло Бондарчук (ArCher P). Серед них – підприємець, маркетолог, айтішник, інженер, доктор і навіть співробітник правоохоронних органів.

Проте, за цей час «стрілки без віку» встигли непогано підготуватися і випустили на матч проти шведів свій найоптимальніший склад – три чоловіки з ніками ArCher P, SilentSleep і IronHammer, і дві жінки з ніками SkeanDnu і Taskor.

Якщо українська команда ще більш-менш вправно справлялася зі стрільбою і тактикою, то шведські кіберспортсмени – це скоріше символ. Звичайно, потрібно робити знижку на їх вік і на те, що ці люди раніше ніколи не займалися кіберспортом, але гра все ж носила більше розважальний, а не змагальний характер. Як результат – розгромний рахунок 16:1 на користь «наших».

Попри те, що шведські Silver Snipers (чи то «сиві», чи то «срібні» снайпери) грають разом вже два роки і навіть називають себе чемпіонами світу у своїй віковій категорії, – багато глядачів у залі могли б керувати мишкою набагато вправніше. Правда, кому це цікаво, якщо зіграти в CS: GO до Києва приїхали люди, яким в 1970-му було більше років, ніж багатьом відвідувачам Comic Con Ukraine. Популяризація кіберспорту – перш за все, і це у команд вийшло непогано.

Під час нагородження після матчу представниця шведської команди розповіла, що торік вони змагалися з росіянами, і українські Ageless Shooters виявилися набагато сильніше в CS: GO, ніж їх ровесники зі Сходу.

За свої старання обидві команди отримали нагороди у вигляді планшетів від організаторів фестивалю, але гості зі Швеції вирішили залишити ці гаджети в Україні і подарували їх глядачам. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все